Πότε ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

Πότε ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

Πότε ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει το άνοιγμα των καταστημάτων με αυστηρά μέτρα λειτουργίας ενάντια της εξάπλωσης του κορονοϊου εφόσον η επιδημιολογική καμπύλη μειωθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Παρασκευή στις 11/12 ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Ενώ τη Δευτέρα στις 14/12 ανοίγουν τα μικρά καταστήματα λιανικής εκτός εμπορικών κέντρων.

Πότε ανοίγουν παιχνιδάδικα και βιβλιοπωλεία;

Λίγες ημέρες αργότερα θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα παραπάνω καταστήματα να ανοίγουν με πολύ αυστηρά μέτρα.  Όσον αφορά τα καταστήματα παιχνιδιών και τα βιβλιοπωλεία, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλα, θα υπάρχουν διαφορετικοί όροι λειτουργίας.

Γιατί ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής πιο νωρίς;

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αποφασίστηκε να ανοίξουν λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα. Ο λόγος είναι για να αποφορτιστεί η κινητικότητα. Αφού όπως είδαμε και στο προηγούμενο lockdown, από τα πρώτα πράγματα που ξεκινά κάποιος να κάνει μετά την άρση των μέτρων είναι η προσωπική περιποίηση.

Έτσι, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 12 και 13 του μήνα, θεωρούν από την κυβέρνηση ότι θα αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος των ανθρώπων που θα σπεύσουν σε αυτά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Υπενθυμίζεται πως κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής λειτουργούσαν με ραντεβού. Οπότε δεν είχε παρατηρηθεί συνωστισμός και ανυπακοή στα μέτρα.

Τη Δευτέρα 14 Δεκέμβριου αναμένεται να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Μέσα στις επόμενες μέρες της εβδομάδας εκείνης, ανάλογα με την κίνηση που θα παρατηρηθεί τις πρώτες μέρες ανοίγματος, θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία κτλ.

Με click away τα ψώνια μας; Τι είναι αυτό;

Το σχέδιο που προκρίνεται μέχρι στιγμής είναι το click away. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να παραγγέλνουν online, ή τηλεφωνικά τα παιχνίδια και τα βιβλία της επιλογής τους. Και στη συνέχεια, να πηγαίνουν να τα παραλάβουν με ραντεβού. Μόνο με ραντεβού.

Δηλαδή ο κόσμος δεν θα μπορεί να πηγαίνει στα καταστήματα και να ψάχνει στις βιτρίνες και στα ράφια, αυτά που θέλει να αγοράσει.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι το click away, δεν έχει ακόμα «κλειδώσει». Αφού ενδέχεται εν τέλει τα καταστήματα να ανοίξουν με αυστηρά μέτρα και όριο πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Σίγουρα θα ανοίξουν;

Για το άνοιγμα των παραπάνω καταστημάτων τον τελευταίο λόγο όπως πάντα έχει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν κάτι αλλάξει σε σχέση με τα κρούσματα, αν αυξηθούν, θα αλλάξουν και οι αποφάσεις. Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, φαίνεται ότι και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε περαιτέρω σημάδια αποσυμφόρησης. Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON