Διαγράψτε τις φωτογραφίες της ανήλικης από το διαδίκτυο

Διαγράψτε όλες τις φωτογραφίες της ανήλικης από το διαδίκτυο

Διαγράψτε όλες τις φωτογραφίες της ανήλικης από το διαδίκτυο

Ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση της ανήλικης 10χρονης, από τη Θεσσαλονίκη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού απευθύνει έκκληση να κατέβουν όλες οι αναρτημένες φωτογραφίες της ανήλικης στο διαδίκτυο. Ο οργανισμός τονίζει πως όταν το παιδί βγει από το νοσοκομείο είναι υψίστης σημασίας να μην αντικρίσει τον εαυτό του. Στο διαδίκτυο ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Άλλωστε από την αρχική έκκληση, το Χαμόγελο του Παιδιού ζητούσε την αφαίρεση των εικόνων της μικρής από παντού:

«Σε ενδεχόμενη εύρεση της ******* *****  θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου από το Χαμόγελο του Παιδιού. Ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.»

Διαβάστε το Δελτίο τύπου:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Για την υπόθεση της ανήλικης 10χρονης από τη Θεσσαλονίκη, θα ήθελε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε όλοι.

Ώστε να διακοπεί η περεταίρω έκθεση της προσωπικής ζωής του παιδιού, η οποία επιτείνει την ψυχοτραυματική εμπειρία που βίωσε η ανήλικη.

Διαγράψτε όλες τις φωτογραφίες της ανήλικης από το διαδίκτυο

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις έρευνές της και οι Αρχές να εξάγουν τα πορίσματά τους. Όσον αφορά στις τελικές ευθύνες και αποφάσεις και για όσους ενεπλάκησαν με αξιόποινες πράξεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης, στις 11/6/2020 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων «Amber Alert Hellas». Επιπροσθέτως, ενεργοποίησε άμεσα την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Η οποία σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές επιχείρησαν έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης στην ευρύτερη περιοχή.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στις 13/6/2020, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την εύρεση της ανήλικης, ενημέρωσε άμεσα με σχετικό Δελτίο Τύπου Εύρεσης στο οποίο. Όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, ζητούσε και την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης. Ώστε να σταματήσει άμεσα η περεταίρω έκθεση των στοιχείων του παιδιού. Επίσης, στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας που διατηρεί με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές. Έθεσε από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των Αρχών τις υλικοτεχνικές υποδομές και πόρους του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία τη Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Το Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Καθώς και την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Οι προσπάθειες όλων συνέβαλαν στο να βρεθεί η ανήλικη και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON