Απαλή μους σοκολάτας με αβοκάντο

avocado

Απαλή μους σοκολάτας με αβοκάντο

Επιχείρηση «Προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας», νούμερο 6.523.

Η αποστολή με κωδικό όνομα «αβοκάντο» στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία και η μαμά νιώθει περήφανη για το επίτευγμά της!

Να φάνε τα παιδιά της αβοκάντο, αλλά πάνω από όλα για τη συνταγή της.

Μια απαλή μους σοκολάτας με αβοκάντο και όχι μόνο, εξαιρετικά θρεπτική και τόσο γευστική που, εμείς τουλάχιστον (και όταν λέω εμείς εννοώ όλη την οικογένεια) γλείψαμε και το μπολ.

Αυτό που δεν σου είπα ακόμη είναι πως αυτή η μους αβοκάντο γίνεται στην κυριολεξία σε δύο λεπτά και το μόνο σκεύος που λερώνεις είναι το μούλτι. Στο έχω πει πως τις λατρεύω αυτές τις συνταγές;



Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Τα υλικά (για ένα μπολ)

1 αβοκάντο

1 και ½ κουταλιά της σούπας μέλι

½ κουταλιά της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας κακάο

½ ποτήρι γάλα 

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο το ταχίνι στη διατροφή μας θα σου πει η Ελευθερία του makelife.gr.



 

Εκτέλεση

Βάζουμε μέσα στο μούλτι το καθαρισμένο αβοκάντο και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή μους.

Είμαστε κιόλας έτοιμοι!

Αν νηστεύεις ή απλά δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις γάλα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα καρύδας.



Το εκπληκτικό με αυτή τη μους είναι η υφή της, η οποία φυσικά οφείλεται στο αβοκάντο και παραμένει όπως είναι ακόμη και 2 μέρες μετά.

Διατηρείται στο ψυγείο και τρώγεται παγωμένη ή όχι, ανάλογα με την εποχή. Εμείς πάντως την ονομάσαμε παγωτό και η απόλαυση έγινε διπλή!!

avocado
Απαλή μους σοκολάτας με αβοκάντο

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας fitmamaδες για να κάνουμε μαζί το ταξίδι προς ένα πιο υγιές σώμα και να υποστηρίζουμε η μια την άλλη!.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Οι σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

13 Comments

    1. Χθες το βράδυ ο γιος μου με παρακαλούσε να του δώσω το τελευταίο μπολάκι από το ψυγείο (που να ξέρει ότι δεν χρειαζόταν παρακάλια). Αν του έλεγα να φάει σκέτο αβοκάντο, ταχίνι ή μέλι θα γινόταν πόλεμος!! Πραγματικά θαυματουργή λοιπόν. Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!

  1. Ένας ωραίος τρόπος να κρύψουμε το αβοκάντο, που είναι κι αυτό πολύτιμο θρεπτικά, ωστόσο δεν μπορούν να το φάνε όλοι σκέτο και ιδίως τα παιδιά. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή! Η φωτογραφία άψογη να πω επίσης. Ευχαριστώ και για την αναφορά για το ταχίνι Χριστίνα! Καλή συνέχεια!

  2. Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες είναι τροφές με βιταμίνες και δυναμωτικά,είναι πράγματι μια πολύ εύκολη μους με την προσθήκη της σοκολάτας και θα ήθελα εν καιρώ να την δοκιμάσω….φιλάκια και την καλημέρα μου!

  3. Αυτή τη μους με αβοκάντο την έχω δει πολλές φορές μπροστά μου τελευταία! Μήπως πρέπει να τη δοκιμάσω…? χιχιχι Φαίνεται τόσο λαχταριστή, φαντάζομαι θα είναι και νόστιμη! φιλιά

  4. Φτιάχνουμε μια αντίστοιχη χωρίς ταχίνι και γάλα, αλλά και η εκδοχή αυτή φαίνεται πεντανόστιμη. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε όντως να την παγώσουμε στην κατάψυξη για λίγο και να θυμίζει πιο πολύ παγωτό. Υπάρχει κάποιο από τα υλικά που χαλάει αν παγώσει;

    1. Το αγαπώ το ταχίνι και είναι πολύ θρεπτικό Βέρα, οπότε δοκίμασε το. Επιπλέον δίνει και μια ιδιαίτερα κρεμώδη υφή.
      Τώρα όσον αφορά το παγωτό, ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί, αλλά φυσικά και γίνεται και θα αποτελεί και ένα πολύ καλό υγιεινό υποκατάστατο για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κάποιο συστατικό που να χαλάει.
      Θα το δοκιμάσω κι εγώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like