Σοκολατένιες μπουκίτσες με χαλβά
Ανοίγεις το μικρό μαγικό κουτάκι και αντικρίζεις μια χούφτα – σοκολατάκια θα μπορούσα να πω, αλλά η λέξη δεν είναι αρκετά περιγραφική, οπότε θα προτιμήσω το – σοκολατένιες μπουκίτσες. Οι μπουκίτσες, αραδιασμένες χαριτωμένα στο μικρό κουτάκι φαντάζουν είδος πολυτελείας, οπότε παίρνεις και βάζεις με ιεροτελεστία μία στο στόμα σου. Ω του θαύματος! Είναι πράγματι τόσο λαχταριστές όσο φαίνονται. Τελικά είναι να απορεί κανείς πόσο τέλεια συμπληρώνει μια γεύση μία άλλη γεύση, δημιουργώντας μια πανδαισία απόλαυσης.
Πώς βρέθηκε το μικρό μαγικό κουτάκι στα χέρια μου; Με πέτυχε μέσα σε ένα ντελικατέσεν πάνω σε μία στιγμή αδυναμίας και με ανάγκασε να υποκύψω στην ομολογουμένως πολύ αλμυρή τιμή του. Όμως μη φανταστείς πως μετάνιωσα γι’ αυτό. Όχι βέβαια, γιατί σύντομα ανακάλυψα πως αυτές οι μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες ήταν πολύ, μα πολύ εύκολο να γίνουν σπιτικές. Γιατί, όπως θα έχεις διαπιστώσει κι εσύ υπάρχουν κι αυτές οι φορές που η νοστιμιά βρίσκεται στην ιδέα και στο συνδυασμό των γεύσεων και όχι στην πολύπλοκη εκτέλεση.
Δε θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία και θα σου αποκαλύψω πως οι μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες, που επαναλαμβάνω πως αλμυροπλήρωσα, δεν ήταν τίποτα άλλο από χαλβά τυλιγμένο σε σοκολάτα. Και για του λόγου του αληθές στρώθηκα και τις έφτιαξα στην κουζίνα μου. Και ναι, είναι τόσο τέλειες όσο αυτές που αγόρασα από το ντελικατέσεν και λίγο παραπάνω μια και υπήρξα αρκετά γενναιόδωρη με τη σοκολάτα.
Υλικά για τις σοκολατένιες μπουκίτσες με χαλβά (περίπου 15 μπουκίτσες)
250 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη με γεύση βανίλια
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βγάζουμε το χαλβά από το ψυγείο ώστε να κόβεται ομοιόμορφα. Κόβουμε σε μπουκίτσες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσέχοντας ώστε να μην αλλοιώσουμε τη γεύση της και ακολουθώντας τις οδηγίες για τέλεια κουβερτούρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
Πιάνουμε προσεκτικά τις μπουκίτσες του χαλβά με 2 πιρούνια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα. Τις ακουμπάμε σε ένα λαδόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Μπορείς να στολίσεις με λευκή κουβερτούρα αν δεν νηστεύεις ή με ινδοκάρυδο ή καραμέλα αν νηστεύεις.
Οι σοκολατένιες αυτές μπουκίτσες είναι η πιο απλή, εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη λιχουδιά που έχεις φάει ποτέ, πάντα με τις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας υγείας και του ταχινιού.
Μέσα σε ένα χειροποίητο κουτάκι μπορούν να γίνουν ένα πολύ όμορφο και οικονομικό δώρο για τις μέρες που έρχονται ή απλά ένα υγιεινό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Προσοχή! Προτίμησε να φτιάξεις διπλή ή τριπλή δόση γιατί αυτές οι σοκολατένιες μπουκίτσες εξαφανίζονται μέχρι να πεις «χαλβά»!!!
Η σελίδα μας στο facebook για περισσότερες συνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα!
Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα
11 Comments
Πολύ ωραία και απλή συνταγή, ειδικά για μένα που θέλω τον χαλβά υπερσοκολατενιο!!!
Μα του ταιριάζει τόσο πολύ!! Εμείς φταίμε; 🙂
Τόσο απλό πραγματικά και σίγουρα άλλο τόσο νόστιμο!! Τριπλή δόση σίγουρα.
Δεν το συζητώ πως θα το φτιάξω. Ευχαριστούμε για την όμορφη ιδέα.
Φιλιά πολλά και Καλό Πάσχα!!
🙂 Καλή όρεξη!! Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν Ελένη!!
Ο πρόλογός σου είναι αντάξιος της υπέροχης μα και συνάμα πανεύκολης συνταγής! Χρόνια Πολλά & καλό απόγευμα Χριστίνα 🙂
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!! Πολύ γιάμι γλυκό!! Αληθώς ο Κύριος!! Και του χρόνου να είμαστε καλά!!
Οριστε..το γλυκο για την γιορτουλά μου.¨)
Αγαπά το ταχίνι και φυσικά και τη σοκολάτα, απίστευτος συνδυασμός, λαχταριστό γλύκισμα.
Αγαπώ το ταχίνι και φυσικά και τη σοκολάτα, απίστευτος συνδυασμός, λαχταριστό γλύκισμα.
Καλέ τι εύκολο γλύκισμα είναι αυτό…για τις δύσκολες ώρες! φιλάκια
Τι είπες τώρα? Φοβερό!!! Μου έτρεξαν τα σάλια!!!