Χριστούγεννα στην πόλη

alexandria

Χριστούγεννα στην πόλη

Τα Χριστούγεννα στη δική μας πόλη φέτος είναι μαγικά! Έχουν κάτι από την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, κάτι από παιδικό χαμόγελο και κάτι από χρυσόσκονη.

Όχι, δεν μιλάμε για την Αθήνα ούτε καν για τη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για τη δική μας μικρή πόλη, την πόλη της Αλεξάνδρειας. Και όχι, δεν είμαστε «Ο Μύλος Των Ξωτικών». Αλλά αυτό που συμβαίνει από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου στην πόλη μας είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά περήφανους.

Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πύλες του κάθε απόγευμα και τα σπιτάκια του επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα για να φτιάξουν κατασκευές στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, να ζωγραφίσουν τις φατσούλες τους στο σπιτάκι του face painting και να στείλουν το γράμμα τους στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη. Παράλληλα δεκάδες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε όλην την πόλη με πολλή μουσική, παιχνίδι, μαγειρική και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!!!

Τα «Χριστούγεννα στην πόλη» διοργανώνει ο Δήμος μας, αλλά εγώ δε θα σας μιλήσω γι’ αυτό. Θα σας μιλήσω για τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια να φέρουμε πίσω το πνεύμα των Χριστουγέννων. Άνθρωποι που προσφέρουν τον χρόνο τους, τη διάθεση τους και πάνω από όλα την ψυχή τους για να χαρίσουμε όλοι μαζί χαμόγελα σε μικρούς και, πιστέψτε με, και σε μεγάλους. Μαθητές, σύλλογοι, σχολές χορού, καλλιτέχνες του τόπου, οι πρόσκοποι μας και φυσικά η Θεατρική ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει) έχουν βαλθεί να μας βάλουν σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση και τα καταφέρνουν.

Γιατί στα λέω τώρα όλα αυτά; Για να σου αποδείξω πως παρόλη την κατήφεια και τις δύσκολες συγκυρίες που πολλές φορές μας κάνουν να χάνουμε τη διάθεση μας και να απελπιζόμαστε, υπάρχουν κι εκείνες οι φορές. Εκείνες οι φορές που πιάνουμε ο ένας το χέρι του άλλου, που αποφασίζουμε να φέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας, που πεισμώνουμε και θέλουμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει. Χωρίς συμφέρον, χωρίς ιδιοτέλειες.

Σήμερα μπορεί να αποφασίσαμε να «στολίσουμε» χαμόγελα. Αύριο θα αποφασίσουμε να «στολίσουμε» ζωές. Σημασία έχει ότι μπορούμε. Ναι μπορούμε, όταν είμαστε όλοι μαζί. Όχι ο ένας απέναντι από τον άλλο. Όχι ο ένας πίσω από τον άλλο. Αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Γιατί ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Αρκεί να το πιστέψουμε και να κάνουμε την κάθε μέρα Χριστούγεννα…

Δείτε το πρόγραμμα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON