Δεν κρατάμε κακία. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη – Οι γονείς του Άλκη συγκλονίζουν

Δεν κρατάμε κακία. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη – Οι γονείς του Άλκη συγκλονίζουν

Οι γονείς του Άλκη με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής μέσα από τον πιο βαθύ πόνο, στέλνουν μηνύματα αγάπης και ενότητας.

Λίγα λόγια τους ήταν αρκετά για να στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα για πραγματική αλλαγή. Για να μη βρεθεί κανένα άλλο παιδί στη θέση του Άλκη.

Κρατώντας σφιχτά τα χέρια τους ενωμένα, ζητούν δικαίωση και όχι εκδίκηση.

Τονίζουν τη σημασία της αγάπης και της ενότητας μέσα από τον πόνο τους.

Όπως είπε ο πατέρας του πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. «Αν το σπάσεις με βρώμικα χέρια, αυτό θα ξαναδημιουργηθεί», λέει χαρακτηριστικά. Θέλει αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη και όχι να την διχάσει.

Όλοι εμείς αυτές τις ημέρες συζητάμε μεταξύ μας για το πώς μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και το ποιος θα μπορέσει να το αλλάξει.

Η μητέρα του Άλκη τόνισε ένα σημαντικό σημείο σε όλα όσα συζητάμε και δείχνει το δρόμο.«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν»

«Όταν με ειδοποίησαν μου ήταν αδιανόητο να πιστέψω ότι συνέβη κάτι κακό στο παιδί μου. Είχα την ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν είναι αλήθεια.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου συναισθήματα. Καμία άλλη μανούλα να μη βρεθεί στη θέση μου. Δεν θέλω να πω τίποτα σε όσους έκαναν αυτό το πράγμα στο παιδί μου. Ειλικρινά δεν κρατάμε κακία. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη. Είναι πιθανό να δέχτηκαν απόρριψη από την οικογένεια τους, τους έχει λείψει η αγάπη. Ο Άλκης μεγάλωσε με αγάπη.»

Το ίδιο και ο πατέρας του Άλκη. Δεν είναι μόνο οι ομάδες, δεν είναι μόνο οι νόμοι. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, τους άλλους ανθρώπους.

Ερωτήθηκε τι θα άλλαζε εκείνος αν μπορούσε για να μην ξανασυμβεί ότι συνέβη στο παιδί του.Η απάντηση του είναι συγκλονιστική

«Τι να αλλάξω; Δεν είναι οι ομάδες, είναι όλος ο κόσμος. Ο κόσμος αποτελεί την ομάδα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξει η ψυχοσύνθεση των ατόμων. Πρότεινα να γίνει ένας αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και να σηκωθεί όλος ο κόσμος να χειροκροτήσει και τις δυο ομάδες. Άλλοι έχουν την εξουσία και αυτοί έχουν την υποχρέωση να κάνουν κάτι έτσι ώστε να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Εμείς μόνο ένα μήνυμα αγάπης μπορούμε να στείλουμε τίποτα άλλο.

Φτάνει πια. Να κλείσει εδώ αυτός ο κύκλος, να σταματήσει. Ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα.

Ήταν τόσο αξιολάτρευτο παιδί.»Ο Άλκης ήξερε μόνο να αγαπάει

«Ο Άλκης αν βρισκόταν τώρα εδώ μαζί μας, θα σας έστελνε την αγάπη του, αγάπη προς όλο τον κόσμο. Και αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε και οι γονείς και στα σχολεία παντού. Ήταν… Είναι ένα εξαίρετο παιδί, ήξερε μόνο να αγαπά».

Ας κρατήσουμε σαν φυλαχτό τα λόγια των γονιών του. Να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους ανθρώπους. Να αγαπάμε περισσότερο. Οι αλλαγές να ξεκινήσουν από τις οικογένειες και στα σχολεία. Μόνο τότε θα πετύχουμε αλλαγή.Δείτε το βίντεο

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.