Δώρο για τη δασκάλα: το δέντρο της αγάπης

Δώρο για τη δασκάλα: το δέντρο της αγάπης

Πώς περνάει ο καιρός!

Πέρσι τέτοιες μέρες ο μεγάλος μου γιος πέρασε την πόρτα του νηπιαγωγείου για τελευταία φορά για να γίνει ένα ψαρωμένο πρωτάκι. Και να τώρα, που τελειώνει και η Πρώτη Δημοτικού και όλα τα όμορφα που έφερε μαζί της.

Απ’ ότι καταλαβαίνεις η τελευταία μέρα στο νηπιαγωγείο ήταν μια συγκινησιακά φορτισμένη μέρα και πραγματικά ήθελα να πω στις δασκάλες που κράτησαν το χεράκι του για αυτά τα δύο σημαντικά χρόνια της ζωής του όλα τα ευχαριστώ του κόσμου.

Έτσι φτιάξαμε μαζί με τον Μάνο ένα αρωματικό κόσκινο, επειδή αγαπάμε τα χειροποίητα δώρα που κουβαλάνε πάνω τους προσωπική φροντίδα και μεράκι.

δώρο για τη δασκάλα

Σκεφτήκαμε όμως οι μαμάδες που τα παιδιά μας τελείωναν το νηπιαγωγείο να πούμε όλες μαζί ένα ευχαριστώ στις νηπιαγωγούς μας με ένα δωράκι συμβολικό. Ανέλαβα λοιπόν με μεράκι να χειροτεχνίσω αυτό το δώρο.

Όταν μιλάμε για συμβολισμό, είναι πολύ δύσκολο το μυαλό να μην πάει σε κάτι που έχει βαθιές ρίζες, που δίνει καρπό και μάλιστα ιερό, σε κάτι που κουβαλάει πάνω του τη σοφία αιώνων. Σε μια ελιά!

Αποφασίσαμε λοιπόν να χαρίσουμε στις δασκάλες μας από μια ελιά σε μια γλάστρα βαμμένη με μπογιά μαυροπίνακα για να μπορούμε να γράψουμε πάνω ένα γλυκό ευχαριστήριο μήνυμα.

to-dentro-tis-agapis-2

Οι γλάστρες βάφτηκαν εξαιρετικά εύκολα από την προηγούμενη μέρα, με 2 στρώσεις μπογιά μαυροπίνακα – που της έχω άλλωστε ιδιαίτερη αδυναμία. Από τα κλαδιά της κρέμασα λευκές κορδέλες και κομμάτια από μαύρο χαρτόνι στα οποία έγραψα με σβηστικό έτσι ώστε να έχω την ίδια εντύπωση με τον μαυροπίνακα.

to-dentro-tis-agapis-3

Αγκαλιά. Αγάπη. Γνώση.

Όλα αυτά που έπαιρναν από τη δασκάλα τους για δύο συνεχόμενα χρόνια, οι λιλιπούτειοι μαθητές μας.

Κάθε δέντρο της αγάπης, όπως το ονομάσαμε συνοδευόταν από ένα γράμμα κι ένα ευχαριστώ. Και απ’ ότι καταλαβαίνεις τα δάκρυα χύθηκαν άφθονα εκείνη τη μέρα!

δώρο για το δάσκαλο

Η χαρά του Μάνου όταν ετοιμάζαμε τα δώρα δεν περιγράφεται! Άλλωστε είναι ένα εκδηλωτικό παιδί που ότι νιώθει θέλει να το δείχνει.Κι εγώ απλά δεν μπορώ να του χαλάσω το χατήρι 🙂

to-dentro-tis-agapis-1

Κοινοποίησε λοιπόν αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς! Όμως μην το αντιγράψεις χωρίς άδεια. 

Ακολούθησε μας επίσης στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON