Εταιρεία φύλαξης μεταφέρει δωρεάν και με ασφάλεια γυναίκες στο σπίτι τους

Εταιρεία φύλαξης μεταφέρει δωρεάν και με ασφάλεια γυναίκες στο σπίτι τους

Πριν λίγο καιρό είχαμε φιλοξενήσει την ιδέα της τηλεφωνικής υπηρεσίας για τις γυναίκες που γυρνούν σπίτι μόνες.

Δύο φίλες από το Εδιμβούργο σκέφτηκαν όλες εκείνες τις φορές που γυρνούσαμε από κάπου μόνες και πήραμε τηλέφωνο κάποιον δικό μας, ζητώντας του «Μην κλείσεις μέχρι να φτάσω σπίτι».

Έτσι δημιούργησαν την τηλεφωνική υπηρεσία Strut Safe που κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

Συνομιλία με άτομα εκπαιδευμένα καθώς γίνεται η επιστροφή στο σπίτι και σε ετοιμότητα να δράσουν αν παρουσιαστεί κίνδυνος. Διάβασε περισσότερα γι’ αυτή τη γραμμή -> εδώ.

Τότε υπήρχαν πολλά σχόλια που έλεγαν ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχε κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.

Και να που κάτι παρόμοιο έγινε.

Ελληνική εταιρεία φύλαξης στον Βόλο αποφάσισε να μεταφέρει δωρεάν από τις 00.00 και μετά, όποια γυναίκα θέλει να επιστρέψει σπίτι, αλλά νιώθει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και δεν έχει πού αλλού να απευθυνθεί.

Όλα ξεκίνησαν από μια δημοσίευση του ιδιοκτήτη της εταιρείας security, Χάρη Μισαηλίδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Σε αυτήν τη δημοσίευση ενημερώνει ότι η εταιρεία του από εδώ και στο εξής θα προσφέρει με τα οχήματά της ασφαλή μετακίνηση σε όποια γυναίκα στον Βόλο -και από τις 00.00 έως τις 06.00- δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψει σπίτι της. Ή βρίσκεται κάπου μακριά και νιώθει ότι κινδυνεύει ή έχει παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις που της έχουν δημιουργήσει ανησυχία.

Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε δεν πρόκειται για υπηρεσία ταξί. Ούτε οι άνθρωποι της εταιρείας θα κάνουν δρομολόγια για οποιονδήποτε καλεί στα τηλέφωνα. Η υπηρεσία θα παρέχεται αποκλειστικά σε γυναίκες που έχουν ανάγκη βοήθειας μέσα στη νύχτα και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή συνειδητοποίησαν ότι κινδυνεύουν στο σημείο που βρέθηκαν.Η δημοσίευση φυσικά είχε μεγάλη απήχηση.

Δυστυχώς τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως είπαν και οι δύο φίλες που δημιούργησαν τη γραμμή Strut Safe, όταν κάποιος κάνει μια τέτοια κίνηση δεν προσπαθεί να βρει τη λύση στη βία.

Δεν είναι λοιπόν η λύση στη βία. Η λύση είναι να σταματήσει να υπάρχει βία. Αλλά αυτού του είδους οι κινήσεις είναι κάτι που δεν υπήρχε πριν. Είναι μια σημαντική αρχή για να τονιστεί η σημαντικότητα και να γίνουν αλλαγές.Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.