Η ερώτηση του Άι Βασίλη για το κωφό παιδί και η απάντηση της μαμάς

Η ερώτηση του Άι Βασίλη για το κωφό παιδί και η απάντηση της μαμάς

Η ερώτηση του Άι Βασίλη για το κωφό παιδί και η απάντηση της μαμάς

Μια μητέρα μοιράστηκε τη στιγμή που ο Άγιος Βασίλης της έκανε μια κάπως… άβολη ερώτηση για τον 5χρονο κωφό γιο της. Μια από τις ερωτήσεις που αντιμετωπίζουν συχνά, αλλά όπως και να έχει χτύπησε λίγο διαφορετικά όταν την έκανε ένας Άι Βασίλης.

Τι ακριβώς έγινε λοιπόν; 

Ο Carter Ferguson είναι πέντε ετών, είναι κωφός και χρησιμοποιεί τη Νοηματική Γλώσσα της Νέας Ζηλανδίας (NZSL) για να επικοινωνήσει.

Όπως κάθε παιδί θέλησε να επισκεφθεί τον Άι Βασίλη σε ένα εμπορικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας όπου και μένουν.

Η μητέρα του κοινοποίησε στο Facebook πλάνα από την στιγμή που ο μικρός Carter συναντά ενθουσιασμένος τον Άι Βασίλη, χαμογελώντας χαρούμενος.

Η μητέρα του τον πλησιάζει για να βοηθήσει στην επικοινωνία όπως κάνει συνήθως. Δεν γνωρίζουν όλοι τη νοηματική.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τη νοηματική, λέει στον μικρό ότι ο Άι Βασίλης τον ρωτά τι θέλει για τα Χριστούγεννα. Ο Carter ενθουσιασμένος απαντά ότι θέλει έναν χρυσό Iron Man.

Ο κύριος που είναι ντυμένος Άι Βασίλης φαίνεται κάπως σοκαρισμένος μόλις διαπιστώνει ότι ο 5χρονος είναι κωφός. Η ερώτηση του Άι Βασίλη δεν ήταν αναμενόμενη από τη μαμά του παιδιού.

Απευθύνεται λοιπόν στη μητέρα του και της κάνει μια άβολη ερώτηση.

«Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τον βοηθήσετε με μια επέμβαση;»

«Όχι, δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο», τονίζει η μητέρα του μικρού.

Και ο Άι Βασίλης του εμπορικού συνεχίζει με μια ακόμη πιο άβολη ερώτηση!

«Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το φτιάξεις;»

Και τότε η μητέρα απαντά «Δεν υπάρχει κάτι για να διορθωθεί – έχουμε τη νοηματική γλώσσα».

Δες το βίντεο

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι ο Αι Βασίλης είναι προφανώς και εκείνος άνθρωπος και δεν το έκανε με κακή διάθεση ή κάτι τέτοιο. Δεν ήθελε να πληγώσει κανέναν. Η νοοτροπία που επικρατεί γενικά είναι εκείνη που τον ώθησε να μην είναι πιο διακριτικός.

Γιατί με μια πιο ψύχραιμη ματιά θα συμφωνήσει και ο ίδιος ότι προφανώς και δεν είναι ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος, ούτε η συγκυρία, ούτε τίποτα για να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις. Είναι ερωτήσεις που ΔΕΝ κάνεις στη μητέρα ενός παιδιού που γνωρίζεις μόλις λίγα δευτερόλεπτα και ήρθε για να του δώσεις λίγη χαρά. Είναι το πιο περιττό πράγμα που θα μπορούσε να γίνει εκείνη τη στιγμή.

Είναι άλλο πράγμα το ενδιαφέρον και άλλο το «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το φτιάξεις;». Προσπάθησε απλά να μπεις στη θέση της μαμάς όταν το άκουσε.Η μητέρα αργότερα είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία της γιατί η προτεραιότητα της ήταν ο γιος της εκείνη τη στιγμή.

«Ήθελα να έχει μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Φυσικά και δεν του μετέφερα όλα αυτά που με ρώτησε για εκείνον. Επέλεξα να μην αντιμετωπίσω τον Άι Βασίλη εκείνη τη στιγμή. Δεν ήταν ούτε ο σωστό τόπος ούτε ο χρόνος για να του απαντήσω κατάλληλα. Του απάντησα με χαμόγελο για να μην καταλάβει τίποτα ο Carter.»

Την επόμενη μέρα η μητέρα επικοινώνησε με τη διοίκηση του εμπορικού κέντρου και ανέφερε το γεγονός. Ήταν απολογητικοί για το περιστατικό και την ευχαρίστησαν για την ενημέρωση.

Αντιθέτως, συγκίνηση είχε προκαλέσει ένα βίντεο από το 2015, όταν σε μια ίδια περίπτωση ο Άι Βασίλης έκανε προσπάθεια να συνομιλήσει με ένα κωφό παιδάκι. Και κάπως τα κατάφερε.

Στην τελική όμως δεν χρειάζεται καν να γνωρίζεις τη νοηματική για να επικοινωνήσεις με ένα κωφό παιδί αν είσαι ο Άι Βασίλης. Έτσι δεν είναι;

Δες το βίντεο

Λίζα

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε, δε συμφωνείς; Κοινοποίησε λοιπόν αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι! Όμως μην το αντιγράψεις χωρίς άδεια.

Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON