Γρήγορη εύκολη πεντανόστιμη βασιλόπιτα

Γρήγορη εύκολη πεντανόστιμη βασιλόπιτα

Γρήγορη εύκολη πεντανόστιμη βασιλόπιτα

Ξέρω τι σκέφτεσαι!

«Ποιος κάνει τώρα βασιλόπιτα, πόση ώρα θα μου πάρει, πόσα υλικά θα θέλει; Που να παιδεύομαι τώρα;».

Ή μάλλον αυτές ήταν οι δικές μου σκέψεις, καθότι με 2 μπόμπιρες και δουλειά, σκούρα τα πράγματα.

Αυτή η βασιλόπιτα λοιπόν είναι για εμάς που πρέπει να τα κάνουμε όλα στο τσακ μπαμ, στο λιγότερο δυνατό χρόνο, πολύ νόστιμα και οικονομικά! Στην πραγματικότητα είναι η γρήγορη εκδοχή της λατρεμένης «Βασιλόπιτας του βασιλιά» που είναι τόσο πλούσια σε γεύση και σε κάνει να ξεχνάς όλες τις υπόλοιπες!

Λοιπόν, απλά τα πράγματα, δες πόσο γρήγορα θα κάνεις την πιο νόστιμη βασιλόπιτα ever!

Γρήγορη εύκολη πεντανόστιμη βασιλόπιτα που θα μείνεις άφωνη με την αφράτη ζύμη της!

Θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη:

4 αυγά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι μπέικιν

300 γρ.  Ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. γιαούρτι

Για τη γέμιση:

1 κούπα φουντούκια τριμμένα (αν δεν έχεις βάλε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου, εγώ έβαλα καρύδια και αμύγδαλα)

1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτεις το γιαούρτι και το βούτυρο . Ανακατεύεις και στο τέλος ρίχνεις το αλεύρι που το έχεις ενώσει με το μπεικιν πάουντερ.

Μπορείς να συνεχίσεις το ανακάτεμα με το μίξερ σου σε χαμηλή ταχύτητα ή να ενσωματώσεις το αλεύρι με το μείγμα με το χτυπητήρι (ή αλλιώς αυγοδάρτη όπως λέμε στο χωριό μου : ) )

Κοίτα πόσο τέλεια είναι η ζύμη!

Βάζεις σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρυθμίζεις το τσέρκι στη διάμετρο που θες. Εγώ το ρυθμίζω στα 25 cm περίπου. Να βουτυρώσεις τα τοιχώματα του τσέρκι για να βγαίνει πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.



Ρίχνεις το ένα τρίτο από την ποσότητα της ζύμης. Το απλώνεις καλά. Η ζύμη δεν είναι πολύ ρευστή μη σε τρομάξει αυτό, έτσι πρέπει να είναι. Προσθέτεις τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις σταγόνες σοκολάτας για τη γέμιση να πάνε παντού. Ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνεις καλά με μαεστρία.

Γρήγορη εύκολη πανόστιμη βασιλόπιτα
Λίγο πριν σκεπαστεί καλά με τη ζύμη!

STOP! Που πας; Βασιλόπιτα χωρίς φλουρί δε γίνεται! Μην το ξεχάσεις!

Αυτό ήταν!

Βάλτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα!

Voilà! Έκανες τόσο γρήγορα και εύκολα μια εντυπωσιακή βασιλοπιτα, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!



Τη διακοσμείς όπως θέλεις εσύ! Εγώ έβαλα άχνη ζάχαρη πασπαλισμένη με το σουρωτήρι του τσαγιού, να φαίνεται σαν χιονάκι!

Γρήγορη εύκολη πανόστιμη βασιλόπιταΓρήγορη εύκολη πανόστιμη βασιλόπιτα

Καλές γιορτές με υγεία!

(Μοιράσου αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του και των φωτογραφιών χωρίς άδεια!!!)

Οι σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like