Η επική ζεστή σοκολάτα
Το χειμώνα, ο οργανισμός μου ζητάει συνεχώς ζεστή σοκολάτα!
Το κρύο και το χουχούλιασμα με προτρέπουν να το κάνω με μεγαλύτερη ευχαρίστηση!
Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τη σοκολάτα μέσα στο κρύο;
Μα φυσικά ένα φλιτζάνι ζεστή, αχνιστή, μυρωδάτη σοκολάτα.
Επειδή όμως σπανίως βρίσκω σοκολάτα που να μου αρέσει και τις περισσότερες φορές πίνω ένα τυποποιημένο ρόφημα που πιο πολύ φέρνει σε κακάο, έψαξα να βρω μια συνταγή που να ικανοποιεί τους γευστικούς μου κάλυκες.

Και μετά από πολλές δοκιμές… εύρηκα!!!
Ο Jamie Oliver την ονομάζει επική σοκολάτα! Εγώ παρασκεύασα μια παραλλαγή της, αφενός γιατί δεν κυκλοφορούν όλα τα υλικά στην Ελλάδα και αφετέρου γιατί η δικιά του συνταγή είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου.
Εσείς αν θέλετε μπορείτε να τη φτιάξετε πιο γλυκιά ή πιο πικρή, με τον τρόπο που θα σας πω παρακάτω.
Συνταγή για λαχταριστή ζεστή σοκολάτα που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε.
Η επική ζεστή σοκολάτα του Jamie Oliver
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 100g σοκολάτα (70g κουβερτούρα με 70% κακάο και 30g κουβερτούρα γάλακτος)
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο καλής ποιότητας (κάνει τη διαφορά)
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 250ml γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα, σε ένα μπλέντερ και αναμιγνύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σκόνη. Τη σοκολάτα την κόβουμε σε κομμάτια πριν τη βάλουμε για να μη χαλάσει το μπλέντερ. Φτιάχνουμε με τον τρόπο αυτό ένα μείγμα που θα το προσθέσουμε στο γάλα.
Για το λόγο αυτό ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, χωρίς όμως να βράσει.
Προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα για κάθε 100ml γάλακτος. Άρα για 250ml προσθέτουμε 2,5 κουταλιές μίγματος. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να ηρεμήσει και σερβίρουμε.
Χρήσιμα Tips
☺ Η αναλογία 70% κουβερτούρα με 70% κακάο και 30% κουβερτούρα γάλακτος είναι κατά την άποψη μεγάλων Γάλλων σεφ που ασχολούνται με τη σοκολάτα η ιδανική αναλογία για την παρασκευή ζεστής σοκολάτας.
☺ Αν προτιμάς πιο γλυκιά γεύση μπορείς να βάλεις μόνο σκούρη κουβερτούρα και να προσθέσεις στο μίγμα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, σύμφωνα με την πρόταση του Jamie Oliver.
Αν πάλι θες κάτι ακόμη πιο πικρό, χρησιμοποίησε μόνο πικρή κουβερτούρα.
☺ Χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε να μη βράσει το γάλα, γιατί τότε καταστρέφεται η υφή της σοκολάτας.
☺ Μπορείς να αντικαταστήσεις το μισό γάλα με κρέμα γάλακτος και να ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς διαδικασία. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ λιγότερο υγιεινό και από θερμίδες… άστα να πάνε!!! Μπορείς βέβαια να πιεις τη σοκολάτα αντί για το καθιερωμένο γλυκό σου και τότε η αμαρτία είναι σίγουρα μικρότερη.
Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©
Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!
2 Comments
καλημερα! το κορν φλαουρ γιατι? δεν ”νιωθουμε” τη γευση του???
Καλημέρα! Το κορν φλαουρ είναι το άμυλο του καλαμποκιού και έχει την ιδιότητα να δίνει μια πιο παχύρευστη υφή στη σοκολάτα και να δένει τα υλικά. Είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, γιατί το μίγμα που θα παρασκευάσεις είναι για πολλά φλυτζάνια σοκολάτα. Επομένως δε νιώθουμε καθόλου τη γεύση του.