Οι μεγαλύτερες αποτυχίες στη μαγειρική
Η να πούμε καλύτερα… η μαμά μου μαγειρεύει χειρότερα από τη δική σου. 🙂
Με αφορμή αυτό το post θα ήθελα να σας εξομολογηθώ τη μεγαλύτερη γκάφα στη μαγειρική μου.
Ήμουν νιόπαντρη. Δεν ήξερα και τόσα πολλά από την κουζίνα ακόμη. Κάθε μέρα έπαιρνα τηλέφωνο τον προσωπικό μου τσελεμεντέ (τη μανούλα μου δηλαδή) και μου έλεγε πώς να κάνω το κάθε φαγητό.
Εκείνη την ημέρα ήθελα να κάνω φάβα. Από τα πρώτα μου μαγειρέματα. Μου δίνει οδηγίες η μανούλα. Μπλα μπλα μπλά, θα κάνεις αυτό εκείνο το άλλο, βάλτο σε σιγανή φωτιά και «άστο να γίνει». Το «άστο να γίνει» είναι μια all time classic περιγραφή της μαμάς μου. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το «άστο να γίνει» δεν σημαίνει ότι θα μόλις «γίνει» θα σε φωνάξει το φαγητό και θα σου πει, «Ε ψιτ κοπελιά, έγινα, δεν έρχεσαι να με τραβήξεις από τη φωτιά;». Τώρα το ξέρω.
Κάνω ότι είναι να κάνω και το «αφήνω να γίνει» με κλειστό καπάκι.
Πάω στο διπλανό δωμάτιο περιχαρής που επιτέλους βρήκα ίντερνετ μετά από 2 περίπου μήνες που δεν είχαμε. Και ξεκινάω την περιήγηση. Και η ώρα περνάει. Δεν αναρωτήθηκα ούτε μια στιγμή πόση ώρα θέλει ένα φαγητό που η περιγραφή του είναι «άστο να γίνει».
Αρχίζω και μυρίζω καμένο φαγητό. Το αγνοώ. Η μυρωδιά γίνεται πολύ έντονη. Αρχίζει και με ενοχλεί. Από μέσα μου κάνω σκέψεις τύπου «Τι θα γίνει ρε κοπελιά, θα την φωνάξουμε την πυροσβεστική;», «Helloooooo το φαγητό σου κάηκε!», «Μα πώς δεν το πήρε ακόμα χαμπάρι;». Ήμουν τόσο σίγουρη ότι κάποια άλλη είχε κάψει το φαγητό της!!!
Όταν πλέον ξύπνησα, τρέχω στην κουζίνα και βλέπω κάτι που κάποτε ήταν κατσαρόλα, και γύρω ολούθε κάρβουνο. Ήταν τόσο καμένα όλα που είχα την εντύπωση ότι έλιωσαν οι κεραμικές εστίες (δεν γίνεται ναι το ξέρω χαχαχα 🙂 ) Πανικός, με έπιασε κρύος ιδρώτας, να νιώθω ενοχές που το βούρλο δεν πήρα μπρος νωρίτερα. Πως θα πλύνω τα κάρβουνα;
Πως θα καθαρίσω την καμένη γη;;;
Εκείνη τη στιγμή μπαίνει μέσα και βάζω τα κλάματα. Αφού έπεσε κάτω από τα γέλια με το κατόρθωμά μου, φτιάξαμε μια ωραιότατη σαλάτα χωριάτικη να φάμε.
Δεν δοκίμασα ποτέ ξανά να κάνω φάβα από τότε. Έχω μια φοβία απέναντί της 🙂
Και όμως, καμιά μας δεν πρέπει να νιώθει άσχημα για τις κακές μέρες στη μαγειρική γιατί… όπως θα δείτε υπάρχουν γκάφες μεγατόνων που λιγάκι μας παρηγορούν! 🙂
Οι μεγαλύτερες αποτυχίες στη μαγειρική
✔ Το κέικ ουράνιο τόξο μέσα σε βάζο
Κάποιος ήθελε να κάνει αυτό…
Και του βγήκε αυτό…
Θα πρέπει να σας πω ότι το πάλεψα πολύ για να καταλάβω τι είναι.
✔ Σοκολατένια ακτινίδια
Κόβεις τα ακτινίδια, τα βουτάς στη σοκολάτα, έτοιμα. Λες τι μπορεί να πάει στραβά; Κι όμως…
✔ Cookies με μπισκότα σοκολάτα και marshmallows και βάφλες.
Άντε έλα και πες μου πως στο καλό το κατάφεραν αυτό;
✔ Αποτυχημένα cupcakes που χύθηκαν… γενικά, χύθηκαν… χαχαχα
✔ Μακαρόνια, καπνιστά, κολλημένα, στραγγισμένα
Μακαρόνια λες είναι. Πόσο μπορείς να αποτύχεις κάνοντας μακαρόνια;;; Τι μπορεί να πάει στραβά;;; Όλα αυτά που ακολουθούν…
Τα μισά βρασμένα και τα μισά al dente!!!
Όσο για το στραγγιστήρι-ρακέτα μάλλον είναι ο ίδιος που έκανε τα μακαρόνια στην καφετιέρα. Είναι εφευρετικός ο άνθρωπος χαχαχα 🙂
✔ Βγάλτε το βραστήρα από το μάτι
Βάλτε τον στην πρίζα. Έτσι δεν θα λιώσει και η συσκευή βρε κουτούτσικα!!!
✔ Καλύτερα πάρε τηλέφωνο να σου ντελιβερίσουν μια πίτσα γιατί δεν συμφέρεις.
✔ Αν αυτό είναι κέικ με frosting εγώ είμαι η Beyonce!
✔ Αν κάποιος έχει απορία τι συμβαίνει αν βάλεις αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων… συμβαίνει αυτό!
Μη το δοκιμάσετε στο σπίτι!
✔ Η πάνω φωτογραφία είναι τυροκροκέτες. Η κάτω φωτογραφία είναι “θα θελα να ήμουν τυροκροκέτα”
✔ Πηγές λένε ότι αυτό είναι μαγειρεμένο ρύζι.
Δεν μπορείς να το φας αλλά ίσως μπορείς να το κάνεις ένα ωραίο σουπλά για να μη λερώνεται το τραπεζάκι από τον καφέ σου.
Εσύ; Έχεις αποτυχίες στη μαγειρική; Πες μας σε σχόλιο τη δική σου μεγαλύτερη γκάφα στη κουζίνα και εμείς θα δώσουμε ένα υπέροχο βραβείο “Χρυσής πατάτας” σε εκείνη που έκανε την πιο αστεία και πιο μεγάλη πατάτα στη μαγειρική της!!! 🙂 🙂 🙂
(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)
Οι σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!
2 Comments
Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια …
Δεν θέλει και πολύ να δημιουργηθεί χάος στην κουζίνα! Εγώ επειδή δεν το έχω και πολύ με την μαγειρική, χρησιμοποιώ πίτες elviart, τρώω λίγο χρόνο στην κουζίνα και κάνω πολύ εντυπωσιακές συνταγές!!!