Η συγκλονιστική φωτογραφία πολέμου που κέρδισε βραβείο και εξασφάλισε ασφαλές μέρος στην οικογένεια

Η συγκλονιστική φωτογραφία του πολέμου που κέρδισε βραβείο

Η συγκλονιστική φωτογραφία του πολέμου κέρδισε βραβείο και εξασφάλισε ασφαλές μέρος στην οικογένεια

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Munzir και τον Mustafa.

Πρόκειται για πατέρα και γιο, η ιστορία των οποίων ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το κλικ του φωτογράφου Mehmet Aslan.

Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ από κανέναν.

Αυτή η φωτογραφία αναδεικνύει τη φρίκη του πολέμου χωρίς περιστροφές. Και είναι η απάντηση σε οποιονδήποτε που αναρωτιέται «Γιατί έφυγαν από τη χώρα τους; Γιατί δεν έκατσαν εκεί να πολεμήσουν;». Το οποίο λένε εντελώς ελαφρά την καρδία γιατί ο πόλεμος δεν είναι επιλογή. Και πόσο μάλλον των μικρών παιδιών.

O Munzir al-Nazal τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βομβαρδισμό σε μια αγορά στη Συρία και έκτοτε κατέφυγε στην Τουρκία. Για να τα καταφέρει, το πόδι του υπέστη ακρωτηριασμό αλλά το μέλλον του μόλις 5 ετών γιου του, Mustafa είναι το μόνο που τον απασχολεί.Η συγκλονιστική φωτογραφία του πολέμου 

Στην φωτογραφία ο πατέρας υψώνει στον αέρα το παιδί του, που γεννήθηκε χωρίς κάτω και άνω άκρα. Αυτό συνέβη εξαιτίας διαταραχής που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του, όταν αρρώστησε μετά την απελευθέρωση τοξικών αερίων, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Η οικογένεια είναι ασφαλής χάρη σε αυτή τη φωτογραφία

H οικογένεια βρήκε τον δρόμο της χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων που συνέδραμαν σε καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τα Siena Awards πριν από μερικές εβδομάδες. Και περίτρανα αποδεικνύεται και πάλι πως μόνο ο λαός, σώζει τον λαό!Όλη η οικογένεια, ενωμένη, ο Munzir, o Mustafa, η μητέρα και τα δύο μικρά κορίτσια τους, ηλικίας 2 και 4 ετών, έφτασαν αισίως την Παρασκευή στη Σιένα της Ιταλίας.

Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο της χρονιάς στα Siena International Photo Awards 2021 ονομάζεται «Δυσκολίες της Ζωής». Και τραβήχτηκε από τον Mehmet Aslan. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κλικ που μας υπενθυμίζει τη φρίκη του πολέμου και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Δες το βίντεο

Τα χρήματα εξασφαλίζουν τη διαμονή τους για τους επόμενους μήνες. Αλλά και τη θεραπεία ώστε ο Mustafa και ο Munzir να λάβουν προσθετικά άκρα. Όπως και την πληρωμή ενός πολιτιστικού διαμεσολαβητή που θα αναλάβει τις λεπτομέρειες για την προσαρμογή τους.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν να βοηθούν την οικογένεια μέσω της καμπάνιας εδώ. Ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους στο εγγύς μέλλον και το παιδί και ο πατέρας, λαμβάνοντας τη θεραπεία τους κανονικά.
Από το rosa.gr

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.