Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη;

Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη;

Το αν πρέπει να βάφουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε σχεδόν όλες τις εγκυμονούσες που βάφουν τα μαλλιά τους. (μαζί και εγώ).Είναι πολλά τα ερωτήματα που έχουμε σχετικά με αυτό και χρειάζονται απαντήσεις και συμβουλές.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες που να παρέχουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το αν είναι ασφαλές να βάφετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά γενική ομολογία, είναι πολύ μικρό το ποσοστό βαφής μαλλιών που απορροφάται από το δέρμα, πράγμα που καθιστά απίθανο το να βλάψει το μωρό σας. Εκτός από τις έρευνες, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες εκβάσεις και παρενέργειες.

Σύμφωνα με την οργάνωση OTIS (Organisation of Teratology Information Specialists), υπήρξαν μελέτες σε ζώα, με δόση 100 φορές μεγαλύτερη από ό, τι θα έπρεπε κανονικά να χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο, και δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στην ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτός και άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και της ελάχιστης επαφής με το δέρμα κατά τη βαφή, το βάψιμο των μαλλιών είναι ασφαλές.

Αυτό που συνίσταται ως ασφαλέστερο μάλιστα, είναι οι ανταύγειες αντί για ένα χρώμα σε όλο το κεφάλι. Γιατί αυτό θα μειώσει περαιτέρω την ποσότητα του προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας. 

Τι γίνεται με τις αναθυμιάσεις από τις βαφές μαλλιών;

Έγκυος ή όχι, οι αναθυμιάσεις από τα προϊόντα βαφής μαλλιών δεν είναι ευχάριστο να τις εισπνέετε και μερικές γυναίκες μάλιστα δεν τις αντέχουν καθόλου.. Αυτό οφείλεται στη χρήση της αμμωνίας στη βαφή μαλλιών. Εάν μπορείτε, να επιλέξετε ένα καλά αεριζόμενο χώρο ή να ζητήσετε μια θέση στον πιο καλά αεριζόμενο χώρο του κομμωτηρίου. Ρωτήστε επίσης για τις βαφές που δεν περιέχουν αμμωνία. Είναι πιο ασφαλής επιλογή και κερδίζουν όλο και περισσότερο την αγορά βαφών. Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη

Τι γίνεται με τα προϊόντα για το ίσιωμα των μαλλιών;

Εάν έχετε ισιώσει τα μαλλιά σας με χημικές διαδικασίες, η οργάνωση OTIS παρουσίασε μια μελέτη με γυναίκες που κυοφορούσαν και εξέταζε τη χρήση προϊόντων ισιώματος μαλλιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για γέννηση του μωρού με χαμηλό σωματικό βάρος ή για πρόωρο τοκετό. Ωστόσο η μελέτη δεν εξέτασε περαιτέρω για άλλα μη φυσιολογικά αποτελέσματα ή γενετικές ανωμαλίες. Όπως γράφει και παραπάνω, μόνο μια μικρή ποσότητα του προϊόντος μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα.

 

Tips για το βάψιμο των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Εάν «αντέχετε», περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο πριν από το βάψιμο των μαλλιών σας. Μέχρι τότε, όλα τα σημαντικά αρχικά στάδια της ανάπτυξης του εμβρύου θα είναι πλήρεις. Επίσης, είναι πολύ καλύτερα να περιμένετε, αν πρόκειται να έχετε άγχος για το αποτέλεσμα.
  • Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας σε κομμωτήριο, να επιλέξετε ένα που να έχει καλά αεριζόμενους χώρους. Ή τουλάχιστον να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε μια θέση κοντά στον πιο καλά αεριζόμενο χώρο του κομμωτηρίου.
  • Επιλέξτε μια βαφή μαλλιών που είναι χωρίς αμμωνία. Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές βαφής χωρίς αμμωνία, για βάψιμο στο σπίτι και φυσικά στο κομμωτήριο. Ρωτήστε για περισσότερες λεπτομέρειες την κομμώτριά σας.
  • Επιλέξτε προϊόν βαφής μαλλιών από τη φυτική χέννα.
  • Εάν επιλέξετε να τα βάψετε στο σπίτι, φροντίστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί, αφαιρώντας το χρώμα κατά την καθορισμένη ώρα και όχι μετά.
  • Κάντε ένα patch test πρώτα, σε ένα μέρος των μαλλιών σας, για να ελέγξετε για τυχόν αντιδράσεις
  • Να είστε βέβαιη ότι ξεπλύνατε πολύ καλά το χρώμα από το κεφάλι σας.
  • Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν βάζετε το χρώμα στα μαλλιά σας
  • Μη βάφετε τα μαλλιά σας αρκετά συχνά, όσο μεγαλύτερο διάστημα έχουν μεταξύ τους οι 2 βαφές τόσο καλύτερα. (μετάφραση)

Είναι ασφαλές λοιπόν να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη;

Όταν είστε έγκυος, μπορεί τη μια να αισθάνεστε πανέμορφη και λαμπερή … και την άλλη «πως είμαι έτσι» και «δεν είμαι καθόλου ελκυστική» (όλες νομίζω το περάσαμε 🙂 ) Όσες βάφουμε τα μαλλιά μας, η εγκυμοσύνη ήταν μια δύσκολη περίοδος για την εμφάνισή μας το ξέρω (σίγουρα το ξέρω ως βαμμένη ξανθιά).

Εγώ αποφάσισα να κάνω μόνο ανταύγειες μακριά από το δέρμα, από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά και μέχρι το τέλος. Το έκανα γιατί εμένα με επηρέαζε πολύ αρνητικά στην ψυχολογία μου το να βλέπω άβαφα τα μαλλιά μου και όταν έβαφα έστω αυτές τις ανταύγειες, ένιωθα πολύ καλύτερα.

Βέβαια αυτή είναι μια επιλογή που κάνει κάθε εγκυμονούσα, γιατί δεν υπάρχει μια στάνταρ και σαφής οδηγία που να το απαγορεύει, αλλά αν πρόκειται να βάψετε τα μαλλιά σας και να αναρωτιέστε σε όλη την εγκυμοσύνη αν κάνατε σωστά, τότε σίγουρα μην το κάνετε.

Μοιράσου αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON