Καριόκες οι διάσημες
Αυτές οι καριόκες είναι διάσημες γιατί έχουν το δικό τους fun club!
Όσοι δοκίμασαν αυτές τις καριόκες (και πιστέψτε με είναι πολλοί) έπαθαν σοκολατοσόκ!
Έχετε δει ανθρώπους να κρύβουν το γλυκάκι τους για να το προστατέψουν και να μην τους το φάνε οι άλλοι; Όχι;
Αν κάνετε αυτές τις καριόκες θα το δείτε.
Ακόμα και ο πιο αντιfan της σοκολάτας (ο husband δηλαδή) τις βρήκε εξαιρετικές.
Η συνταγή είναι της μαμάς μου. Αυτές τις καριόκες τις κάναμε αρχικά κάθε Χριστούγεννα. Το κοινό ήταν πιο μικρό, αλλά σε όσους προσφέραμε, έμεναν με εκείνο το βλέμμα ευχάριστης έκπληξης. Το κοινό μεγάλωσε όταν τις μοιράσαμε στη βάφτιση του Mini Me. Ήταν το γλυκάκι μας.
Η φήμη τους εξαπλώθηκε. Το αποκορύφωμα ήταν όταν τις φτιάξαμε πριν λίγο καιρό για το γάμο της παιδικής μου φίλης και τις μοιράσαμε στο μαγαζί μαζί με ένα ποτηράκι σαμπάνια. Αυτό ήταν. Οι καριόκες απέκτησαν το δικό τους fun club!
Δείτε επίσης πως να φτιάξετε χειροποίητα, σπιτικά, πανεύκολα σοκολατάκια Bounty!!!
Υλικά
1 άχνη (500 γρ)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (τριμμένα σαν τη φρυγανιά)
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
450 γρ καρύδια (ψιλοκομμένα)
1 βούτυρο (βιτάμ)
1 ½ φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
700 γρ κουβερτούρα
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
Κόβεις αλουμινόχαρτα σε τετράγωνα για να τα βάλεις μέσα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Η συνταγή βγάζει περίπου 70 καριόκες.
Εκτέλεση
Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει κλείνεις τη φωτιά. Σταδιακά βάζεις και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που έχουν και πάνω και ανακατεύεις (όπως στον κορμό).
Το μείγμα πρέπει να πλάθεται, δεν πρέπει να είναι πολύ πλαδαρό. Το πλάθεις σε λωρίδες (3 λωρίδες, σε μήκος περίπου ενός κορμού) και το πιέζεις ελαφρά στον πάγκο (σαν ημικύκλιο, το σχήμα της καριόκας που ξέρουμε). Το κλείνεις σε αλουμινόχαρτο και μετά στην κατάψυξη μέχρι να «δέσουν». Συνήθως όχι λιγότερο από 4 ώρες, ανάλογα με το ψυγείο σου.
Μόλις κρυώσουν αρκετά, κόψε τα με ένα καλό μαχαίρι σε τεμάχια του ενός πόντου.
Λιώνεις όλη τη κουβερτούρα σε κατσαρολάκι, βάζεις και το σπορέλαιο (το βάζουμε για να γυαλίσει η κουβερτούρα και να έχουμε καλύτερη εμφάνιση στις καριόκες μας) και βουτάς τα τεμάχια της καριόκας μέχρι να σοκολατιστούν 🙂
Τοποθετείς το κάθε ένα στα τετράγωνα αλουμινόχαρτα που είχες κόψει πιο πριν και τα αφήνεις έτσι για να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Μόλις γίνει αυτό, τα τυλίγεις και τα βάζεις στο ψυγείο.
Όσοι το δοκιμάσετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν μιλάμε για οποιαδήποτε καριόκα, αλλά για την απόλυτη!!!
Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές που θα σας χρειαστούν στο Πετυχημένες Χριστουγεννιάτικες συνταγές που θα σου χρειαστούν!
Εκτός από κέρασμα στα στη βάφτιση του Mini Me (κατά κόσμον Θάνος) κάνω αυτές τις καριόκες και ως κέρασμα στη γιορτή του στο σχολείο του. (Update – αυτό προ covid)
Βάζω και το αυτοκολλητάκι που εκτυπώνω στο σπίτι μου σε αυτοκόλλητο χαρτί.
(Μοιράσου αυτή τη συνταγή λοιπόν για να τη δουν και άλλοι. Όμως μην την αντιγράψεις χωρίς άδεια)
6 Comments
Χρόνια πολλά, να το χαίρεσαι το αγοράκι σου. Φαίνονται καταπληκτικές, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να φτιάξω καριόκες. Πάρα πολύ ωραία ίδεα για κέρασμα στο σχολείο!
Ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου! Είναι μια καλή, εξαιρετικά νόστιμη και οικονομική επιλογή 🙂 Αλλά μου αρέσει και πολύ όλη αυτή η διαδικασία. Να το δοκιμάσεις, θα σας αφήσει όλους ευχαριστημένους! 🙂
Φαινονται σουπερ!αν δε βαλω φρυγανια αλλα μονο μπισκοτα κ αλλα 200γρ.μπισκοτα αντι φρυγανιας&παραλειψω τα καρυδια,λες να μου βγει καλο;
χεχεχε Νατάσα μου, αυτό είναι μια λίγο διαφορετική συνταγή μάλλον! 🙂 Αλλά γιατί όχι; Μπορείς να το δοκιμάσεις και μάλιστα να μας πεις και πως σου βγήκε! Και εγώ παίρνω συνταγές και τους αλλάζω τα φώτα μέχρι να τις προσαρμόσω στις δικές μου προτιμήσεις, οπότε ναι σε ενθαρρύνω να πειραματιστείς. Περιμένω νέα σου! 🙂
Λοιπον τις εκανα!βγηκαν σουπερ,λιγο πλαδαρο το μειγμα αλλα στην καταψυξη εσφιξε.αρεσε σε ολους!ευχαριστουμε!
Χαίρομαι που σας άρεσαν! Ναι σφίγγει το μείγμα στην πορεία και γίνονται τέλειες.