Καρυστιανού – Ήρθε η ώρα – Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Καρυστιανού - Ήρθε η ώρα - Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Καρυστιανού – Ήρθε η ώρα – Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους

Η Μαρία Καρυστιανού είναι η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, ένα από τα παιδιά που γεμάτα όνειρα μπήκαν σε ένα τρένο και δεν βγήκαν ποτέ.

Καθημερινά δίνει έναν τεράστιο αγώνα της μαζί με τους επιζήσαντες και τους υπόλοιπους συγγενείς των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσει ως την δικαίωση της μνήμης όσων έφυγαν τόσο άδικα αλλά και στην τιμωρία όλων των υπεύθυνων.

Έχει εκδώσει ψήφισμα από τον προηγούμενο Μάρτιο, που ζητάει την υπογραφή και την βοήθεια όλων μας, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά κανείς στην ίδια θέση.

Όσοι παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από την εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας και στα μάτια μας.

Νιώσαμε για μια μόνο στιγμή πώς είναι να παλεύεις με όλο αυτό που γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί και να μείνει ατιμώρητο.

Αν κάποιος αναρωτιέται ακόμη αν πρέπει να υπογράψει το ψήφισμα της κυρίας Καρυστιανού, αρκεί να δει μερικά δευτερόλεπτα από τα όσα λέγονται σε αυτήν την εξεταστική επιτροπή και είναι σίγουρο ότι θα θέλει να υπογράψει με χέρια και με πόδια.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές, οι υπογραφές έχουν φτάσει στις 667 χιλιάδες και συνεχίζουν και ανεβαίνουν.

Η κυρία Καρυστιανού έγραψε ένα κείμενο στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook ως «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» μέσα από την ψυχή της.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ευχαριστήσει όσους υπέγραψαν το ψήφισμα:

Καρυστιανού -” Ήρθε η ώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους “

«Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από εμάς.

Επειδή κάποιοι απαξιώνουν την δύναμη της κοινωνίας. Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου.

Επειδή, πιστεύουν ότι εμείς πρέπει να πονάμε βουβά. (ναι, ναι, ειπώθηκε στην εξεταστική επιτροπή, δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά ειπώθηκε).

Το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Καρυστιανού - Ήρθε η ώρα - Ένα μεγάλο ευχαριστώ

 

Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000.

Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε.Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6), οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία των πολιτών. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου.

Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας.Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ψήφισμα είναι για μας κέρδος. Το χρειαζόμαστε ως δύναμη και θα χρησιμοποιηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σύνολο υπογραφών που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!!!!
ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ …. ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ……Ήρθε ΟΜΩΣ η ώρα».

Θα βρείτε το ψήφισμα στο change.org/tempi, αν δεν έχετε υπογράψει ακόμα.

Η περιγραφή ξεκινάει με το Δεν απαιτείται πληρωμή (κάποιοι νομίζουν ότι απαιτείται πληρωμή για να ψηφίσουν όμως ΔΕΝ είναι έτσι)

Και συνεχίζει.«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του συντάγματος και την ενεργοποίηση του νομού περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολίτικων προσώπων.

Η ατιμωρησία, πολίτικων προσώπων δεν συνάδει με την ηθική ούτε με την δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

Κατά την διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο ‘Τέμπη 2023’ , άλλα την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.»

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε! Οι φωνές μας έχουν δύναμη. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο. 

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like