Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς ασχολούνται με το κινητό τους

kids-feel-unimportant-when-parents-are-distracted-by-smartphones

Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς ασχολούνται με το κινητό τους

Φτάσαμε στο σημείο όπου τα παιδιά ανταγωνίζονται τα smartphones για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους;

Ενώ οι γονείς μπορούν να περιορίσουν ή να βάλουν όρια στο χρόνο που τα παιδιά τους ασχολούνται με μια οθόνη, δεν κάνουν το ίδιο στους εαυτούς τους όταν πρόκειται για φορητές συσκευές όπως κινητά smartphones και tablets.

Σύμφωνα με παγκόσμια online έρευνα της εταιρείας AVG Technologies, πολλά παιδιά παρατήρησαν τον εθισμό των γονιών τους με φορητές συσκευές και αυτό μπορεί να επηρεάσει βαθιά τις απόψεις τους επί του θέματος. Τον Ιούνιο, η εταιρεία AVG έκανε μια έρευνα και συμπεριέλαβε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 8-15 ετών σε οκτώ διαφορετικές χώρες – 6.117 άτομα συνολικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 54% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους ελέγχουν τις συσκευές τους πολύ συχνά και το 32% από αυτά «αισθάνονται ασήμαντα», όταν αποσπάται η προσοχή των γονιών τους από τα τηλέφωνα και τις συσκευές τους.

Όσο για τους γονείς, το 52% παραδέχτηκαν ότι ελέγχουν τα κινητά τους πολύ συχνά και ασχολούνται πολύ ώρα με αυτά.

kids-feel-unimportant-when-parents-are-distracted-by-smartphones

Είναι σαφές ότι αυτό είναι κάτι πολύ καινούργιο αφού είμαστε η πρώτη γενιά γονιών με 24ωρη και εύκολη πρόσβαση στα τηλεφωνήματα, τα e-mails και το internet.

Ο πρόεδρος της εταιρίας AVG Technologies τονίζει ότι είναι ευθύνη των γονιών αν τα παιδιά εθίζονται στην τεχνολογία σε τόσο μικρή ηλικία. Επισημαίνει επίσης ότι ίσως είναι δύσκολο για τους γονείς να κλείνουν το κινητό τους επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά, αλλά θα πρέπει να το κάνουν, αν ανησυχούν για την προσκόλληση του παιδιού τους με τα τεχνολογικά μέσα και την έλλειψη επικοινωνίας μαζί τους.

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON