Ξεκινούν εγγραφές σε νήπια-δημοτικά – Πότε και πώς θα γίνουν

Ξεκινούν εγγραφές σε νήπια-δημοτικά – Πότε και πώς θα γίνουν

Ξεκινούν εγγραφές σε νήπια-δημοτικά –Πότε και πώς θα γίνουν

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκυκλίους σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας.

Οι εγκύκλιοι αναφέρονται στο σχολικό έτος 2022-2023 και αναφέρουν ότι ξεκινούν εγγραφές από την 1η έως την 20η Μαρτίου του 2022.

Αν έχετε μικρά σε αυτές τις ηλικίες θα πρέπει να τα εγγράψετε στις σχολικές δομές που ανήκουν. Και φυσικά έχετε κατά νου να είναι εντός των ημερομηνιών που προαναφέρθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία η εγκύκλιος αναφέρει

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α ́109).

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018. Και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.Για τις εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για τα παιδιά που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α’ δημοτικού, η εγκύκλιος αναφέρει

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν (επίσης) από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). Όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α ́70).

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.Πώς θα γίνουν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία;

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr). Με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους. Και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου. Αυτό γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.Πώς θα γίνουν οι εγγραφές στα Δημοτικά;

Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση. Αυτή θα έχει πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου. Αλλά και τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής.Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.