Μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Οι κανόνες για παιδιά και μωρά

Μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Οι κανόνες για παιδιά και μωρά

Μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Οι κανόνες για παιδιά και μωρά

Κατά πόσο είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ τελικά; Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, από την απόφαση δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε ακόμα και τα παιδιά τα οποία θα πρέπει να εισέρχονται στον χώρο του σούπερ μάρκετ με προστατευτική μάσκα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Παρασκευής, από το περασμένο Σάββατο καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές. Μάλιστα από την απόφαση δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε τα παιδιά τα οποία θα πρέπει να εισέρχονται στον χώρο του σούπερ μάρκετ με προστατευτική μάσκα.

Όσοι δεν τηρούν τους κανόνες τότε θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας είναι και για τα μωρά που εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ.

Το μέτρο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους γονείς, προκειμένου να μην παίρνουν τα παιδιά στα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Απ’ την «δαγκάνα» των προστίμων δεν ξεφεύγουν ούτε τα παιδιά. Καθώς και για αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

*Εμείς παραθέτουμε το προειδοποιητικό ποστ του παιδιάτρου κ. Παπαβέντση που είχε κάνει πριν μερικούς μήνες για τη χρήση μάσκας σε μικρά παιδιά. Προφανώς πρέπει να το ξανασκεφτούν καλύτερα οι αρμόδιοι πριν το εφαρμόσουν:

Ποιες μάσκες απαγορεύονται στα σούπερ μάρκετ

Οι ειδικοί ενημερώνουν ποια μάσκα επιτρέπεται και ποια απαγορεύεται να φορούν οι πολίτες. Το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων του κορονοϊού έχει σημειώσει σημαντική αύξηση.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί για την σωστή χρήση μάσκας. Αλλά και για ποια πρέπει να αποφεύγεται.

Η μάσκα με βαλβίδα λοιπόν, είναι απαγορευτική για τους πολίτες, καθώς συστήνεται μόνο σε επαγγελματίες Υγείας ή σε εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα, όπως γιατρούς και νοσηλευτές. Ο λόγος της απαγόρευσης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύπλοκη στη χρήση της. Γιατί είναι μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας και χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, μια γνώση που δεν κατέχει το γενικό κοινό.

Μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Οι κανόνες για παιδιά και μωρά

Επιπλέον όταν χρησιμοποιείται λάθος, απελευθερώνει τα μικρόβια του χρήστη στον αέρα, με αποτέλεσμα να εκθέτει τους γύρω του. Είτε παραμένει πλήρως ανοιχτή, εκθέτοντας και τον ίδιο τον χρήστη.

Εύκολα λοιπόν, μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της διασποράς του κορονοϊού.

Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι απαγορεύεται η μάσκα μιας χρήσης, μόνο όταν χρησιμοποιείται ξανά. Γιατί έχει ήδη «μολυνθεί» και πρέπει να πεταχτεί.

Ακόμη, απαγορεύεται η μάσκα μιας όψης, μόνο όταν φοριέται ανάποδα. Καθώς από την μία απελευθερώνει το φορτίο των μικροβίων του χρήστη στον αέρα. Αφετέρου τον αναγκάζει να εισπνεύσει να μικρόβια που έχει μαζέψει η εξωτερική όψη.

Από dikaiologitika.gr – Cover Photo francetoday.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON