Γνωρίστε το σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά να είναι ευτυχισμένα

Γνωρίστε το σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά να είναι ευτυχισμένα

Γνωρίστε το σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά να είναι ευτυχισμένα

Υπάρχει ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά τον τρόπο για να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Τους μαθαίνει να σέβονται τον εαυτό τους και να σέβονται και τους άλλους.

Υπάρχουν κάπου, κάποιοι δάσκαλοι που ποσώς τους ενδιαφέρει να βγει η ύλη. Αυτό που τους απασχολεί πρωτίστως είναι να έχουν τα παιδιά χρόνο να παίξουν.

Υπάρχει σε μια χώρα μια Υπουργός Παιδείας που ισχυρίζεται ότι οι μαθητές δεν κάνουν μαθήματα στο σπίτι. Γιατί; Μα πολύ απλά επειδή τα παιδιά πρέπει να έχουν χρόνο να είναι παιδιά και να ευχαριστιούνται τη ζωή.

Υπάρχει μια χώρα όπου ο όρος homework είναι ξεπερασμένος! Αλήθεια!!!

Είμαι σίγουρη ότι έχεις καταλάβει ήδη ότι μιλάμε για τη Φινλανδία. Κι αν δεν το ξέρεις, σε πληροφορώ ότι η Φινλανδία είναι η χώρα με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο.

Μια χώρα που εμένα μου φαντάζει παραμυθένια, με ένα σχολείο που θέλει οι μαθητές του να ασχολούνται με αθλήματα και με μουσική, να διαβάζουν, να σκαρφαλώνουν στα δέντρα, να μαγειρεύουν, να ασχολούνται με τέχνες, να πηγαίνουν εκδρομές.

Η φύση δε χρειάζεται τον άνθρωπο. O άνθρωπος χρειάζεται την φύση

Ένα σχολείο όπου τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα διαβάζοντας λιγότερο και τα πάνε καλά πηγαίνοντας στο σχολείο λιγότερο.

Είμαι σίγουρη ότι αυτό το βίντεο, θα σε κάνει να σκάσεις από τη ζήλια σου και να βάλεις τα κλάματα με τα χάλια μας. Ίσως όμως σε πείσει ακόμα ακόμα, ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Εμείς. Όχι οι άλλοι.

Εγώ κι εσύ!

Πριν το δεις θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που εμένα μου είναι γνώριμο σαν ιδέα, μια και η μαμά μου είχε την τύχη να φοιτήσει σε σχολείο του εξωτερικού, αλλά παντελώς άγνωστο σαν βίωμα και σαν εικόνα, αφού εγώ απόλαυσα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο.

Οι μαθητές στο βίντεο εμφανίζονται να κάνουν μάθημα μαγειρικής, ρομποτικής και ξυλουργικής!!!

Ζηλεύω τόσο πολύ!

Δες το βίντεο

Αυτά από εμένα.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε σε μια συζήτηση για ένα καλύτερο σχολείο.

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε! Κοινοποίησε αυτή το άρθρο για να το δουν και άλλοι!

Βρείτε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

  1. Το έβλεπα κι εγώ και είχα εντυπωσιαστεί, κυρίως μάλλον για το πόσο πολύπλοκα κάνουμε εμείς τα πράγματα μερικές φορές.
    Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση, ακούω συνεχώς τις μαμάδες από την αρχή κιόλας των σχολικών χρόνων, να φωνάζουν, μάθε ιστορία, μάθε αρχαία, μάθε να διαβάζεις, μάθε να είσαι επιμελής. Σχεδόν ποτέ δεν άκουσα, μάθε να χαίρεσαι, να απολαμβάνεις. Μάθε ότι μπορείς όσο είναι καιρός.
    Αυτή η ουσιαστική διαφορά στον τρόπο διαπαιδαγώγησης δεν είναι τυχαίο πόσο έχει ωφελήσει τα παιδιά αφού το πεδίο γνώσης τους, οι γλώσσες που μαθαίνουν, φαίνονται καταναγκαστικό έργο στη δική μας κουλτούρα.

    Ωραία αναφορά, είχα κατά νου να το μοιραστώ κάποια στιγμή, χαίρομαι που το έκανες εσύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON