Η μέθοδος αυτοδιάσωσης στο νερό για μωρά και παιδιά
Θα μπορούσε το παιδί σας να σωθεί αν έπεφτε καταλάθος στο νερό;
Αυτό το βίντεο το είχα δει πριν κάποια χρόνια και είχα σοκαριστεί αρχικά.
Νόμιζα ότι το μωρό βρίσκεται όντως σε κίνδυνο. Όμως δεν είναι έτσι. Πρόκειται για ένα ενδεικτικό βίντεο ενός εκπαιδευμένου μωρού που μπορεί να ανταπεξέλθει και να σώσει τον εαυτό του, όταν βρεθεί μέσα στο νερό.
Η μέθοδος αυτοδιάσωσης στο νερό
Η βρετανική εταιρεία Infant Swimming Resourse (ISR SelfRescue) ειδικεύεται σε μαθήματα επιβίωσης σε μωρά από 6 μηνών έως 6 ετών. Διδάσκει σε μωρά και παιδιά να μπορούν να βγουν στην επιφάνεια του νερού και να επιπλέουν σταθερά σε αυτό σε στάση ανάπαυσης. Τα παιδιά εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτή τη στάση φορώντας ρούχα και παπούτσια ενώ ταυτόχρονα μπορούν ακόμη και να κλαίνε μέχρι να έρθει κάποια βοήθεια.
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1966 και από τότε πάνω από 260.000 παιδιά έχουν εκπαιδευτεί από την Infant Swimming Resourse (SelfRescue). Η αποστολή τους όπως λένε και οι ίδιοι «Κανένα παιδί να μην πεθάνει ξανά από πνιγμό. Κάθε χρόνο πάνω από 4.000 παιδιά πνίγονται στο νερό και για αυτό η πρόληψη είναι πολύ σημαντική. Τα παιδιά είναι ικανά να σώσουν τον εαυτό τους και υπάρχουν αποδείξεις μέσω της διδασκαλίας αυτοδιάσωσης ».
Δες το εκπληκτικό βίντεο:
Δες επίσης ένα ακόμη βίντεο που δείχνει την τεχνική της αυτοδιάσωσης ενός μωρού.
Γνωρίζεις τι είναι ο “ξηρός πνιγμός”; Μια κατάσταση που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι γονείς!
Ξηρός πνιγμός: μία ύπουλη και επικίνδυνη κατάσταση
Το ξέρεις ότι ο ξηρός πνιγμός είναι επικίνδυνος όσο και ο “κανονικός”; Και σίγουρα πιο ύπουλος;
Έχουμε μιλήσει προηγουμένως για τους πνιγμούς των παιδιών στη θάλασσα και την πισίνα. Κάτι που αποτελεί ένα τραγικό γεγονός που δυστυχώς βιώνουμε συχνά στη χώρα μας.
Αναγνωρίσαμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό, τα μέτρα πρόληψης και την έννοια του “σιωπηλού παιδικού πνιγμού”. Αλλά… θα πρέπει οι γονείς να γνωρίζουμε τι είναι ο “ξηρός πνιγμός”, τα συμπτώματα του και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Τι είναι ο ξηρός πνιγμός και ποιες οι διαφορές με τον δευτερεύοντα;