Μηδέν θάνατοι παιδιών από τροχαία στη Νορβηγία!

Το 75% των γονιών χρησιμοποιούν λάθος τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Μηδέν θάνατοι παιδιών από τροχαία στη Νορβηγία!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Νορβηγία. Στην πρωτεύουσα της χώρας το Όσλο (πληθυσμός 675.000 κάτοικοι)  το 2019 μόνο ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Για πρώτη φορά δεν έχασε τη ζωή του στην πόλη κανένας πεζός, κανένας ποδηλάτης, κανένα παιδί.

Ιδιαίτερα σημαντικό. Για πρώτη φορά, κανένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών δεν πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα σε ολόκληρη τη Νορβηγία (πληθυσμός 5.500.000 κάτοικοι)  καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2019. Παρόλο που το 2019  περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο οδικό δίκτυο της χώρας (110) σε σύγκριση με το 2018 (108).

Μηδέν θάνατοι παιδιών από τροχαία στη Νορβηγία!

Η τοπική εφημερίδα Aftenposten ανέφερε ότι ο δεύτερος χαμηλότερος αριθμός θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους του Όσλο ήταν το 2017. Όταν έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δημόσιων Δρόμων της Νορβηγίας τα τελευταία 50 χρόνια. ο αριθμός των θανάτων στους δρόμους της πόλης του Όσλο έχει μειωθεί δραστικά από 41 θανάτους το 1975.

Μηδέν θάνατοι παιδιών από τροχαία στη Νορβηγία!

Το 2017 η Νορβηγία κατέγραψε το χαμηλότερο αριθμό θανάτων στην κυκλοφορία στην Ευρώπη, αναφέροντας 20 νεκρούς/εκατομμύριο κατοίκων. (Η Ελλάδα κατέγραψε 70).

Το 2002, η νορβηγική κυβέρνηση υιοθέτησε το «Όραμα Μηδέν –Vision Zero» ως μέρος του εθνικού σχεδίου μεταφορών της για την περίοδο 2018-2029.

Το Όραμα Μηδέν αποτελεί τη βάση για όλες τις πολιτικές οδικής ασφάλειας στη Νορβηγία. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συστήματος κυκλοφορίας στο οποίο κανείς δεν θα σκοτωθεί ούτε θα τραυματιστεί σοβαρά.

Μηδέν θάνατοι παιδιών από τροχαία στη Νορβηγία!

Η χώρα πέτυχε το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας στην κυκλοφορία, μειώνοντας τη μέση ταχύτητα στους νορβηγικούς δρόμους. Και αυξάνοντας τον αριθμό των χαρακτηριστικών ασφαλείας με τα οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένα για τα νέα βαρέα οχήματα.

Στο Όσλο, οι αρχές εισήγαγαν περιορισμούς στις ζώνες οδήγησης, ειδικά στο κέντρο της πόλης. Επίσης δημιούργησε καλώς συνδεδεμένες μεταξύ τους λωρίδες ποδηλασίας. Έτσι ενθάρρυνε τους πολίτες να μετακινούνται περισσότερο με ποδήλατα.

*Νοιαζόμαστε για την παιδική οδική ασφάλεια. Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία -> “Παιδί και αυτοκίνητο”

Διαβάσαμε το ενδιαφέρον άρθρο στο -> soste.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON