Νωρίτερα θα σχολάνε οι μαθητές των νηπιαγωγείων

Ξεκινούν εγγραφές σε νήπια-δημοτικά – Πότε και πώς θα γίνουν

Νωρίτερα θα σχολάνε οι μαθητές των νηπιαγωγείων

Ξανά στη 1:00 μ.μ θα σχολάνε πλέον τα νήπια που παρακολουθούν το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα από τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Και αυτό σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή.

Έτσι λοιπόν, η ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου επαναφέρεται στις 13:00.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα η ώρα που σχολούσαν τα νήπια ήταν στη 1:10 μ.μ. Οπότε νωρίτερα θα σχολάνε από εδώ και πέρα και θα ενημερωθείτε και από τους υπεύθυνους του σχολείου σας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ, η υπό στοιχεία Φ7/3625/Δ1/13.1.2021 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης Νηπιαγωγείου» (Β΄ 83) καταργείται. Και η ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου επαναφέρεται στη 13:00.

Σημειώνεται ότι στις 15 Ιανουαρίου 2021 είχε δημοσιευθεί άλλο ΦΕΚ με προηγούμενη απόφαση της κ.Μακρή, βάσει του οποίου η  ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου είχε οριστεί από τις 13.00’ σε 13.10’. Τώρα επανέρχεται στα προηγούμενα.

Γνωρίζεις τι άδεια μπορείς να πάρεις ως εργαζόμενος γονιός;

Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο Έξτρα άδεια για όλους τους γονείς με παιδιά στο σχολείο

Έξτρα άδεια για όλους τους γονείς με παιδιά στο σχολείο

Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών και δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που χορηγούνται στους εργαζόμενους.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών.

Αφορά τα παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 4808/2021, άρθρο 38):

Δικαιούχοι για την έξτρα άδεια σχολικής παρακολούθησης των παιδιών και εν γένει της παρουσίας τους στο σχολείο είναι όλοι οι εργαζόμενοι γονείς. Πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής-μαθήτρια (άρθρο 4 ΕΓΣΣΕ 2008).

Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών και δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που χορηγούνται στους εργαζόμενους.

Διαβάστε τη συνέχεια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON