Νταντάδες της γειτονιάς – Επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών

Νταντάδες της γειτονιάς – Επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών

Νταντάδες της γειτονιάς – Επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών

Αρχίζει ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς». Σκοπός είναι να ενισχυθεί η ισότητα και η υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Είναι σημαντικό να δοθεί η απαραίτητη σημασία στην εξυπηρέτηση γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους εν ώρα εργασίας.

Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί ήδη σε άλλες χώρες με επιτυχία και σκοπός είναι να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες για να προσαρμοστεί κατάλληλα και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, τη σχετική πρόσκληση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Και καλούνται, από σήμερα, φορείς των δήμων και των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να σχεδιάσουν και να αναδείξουν τους σχετικούς τοπικούς φορείς που θα αναλάβουν τη στελέχωση και την, καταρχήν πιλοτική, επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Αντικείμενό της αποτελεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου. Για την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους στο πρότυπο της υλοποιούμενης σε άλλες χώρες δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Είμαι η μαμά που μελαγχολώ όταν ανοίγουν τα σχολεία

Σε αυτή, την φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών. Και θα διατυπωθούν προτάσεις για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στην Ελλάδα. Πχ, ανίχνευση αναγκών, περιγραφή συνεργασίας εμπλεκόμενων φορέων, κοστολόγηση, προσδιορισμός μεθοδολογίας υλοποίησης της δράσης κλπ.

Επίσης, θα γίνουν προτάσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης. Η πιλοτική εφαρμογή της θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους δήμους για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας.

Τα συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την ΕΕ και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες θα διατεθούν τα περισσότερα λεφτά (1.851.608 ευρώ).

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση από σήμερα, 27 Ιουλίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON