Ο «Κύριος Τέλειος» σύντροφος: 10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Ο «Κύριος Τέλειος»: Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα ή ο χειρότερος σου εφιάλτης;

Πολλές από εμάς ίσως έχουμε γνωρίσει έναν τέτοιον άνθρωπο. Σαν σύντροφο, σύζυγο, πατέρα, φίλο, φίλο φίλης…

Η Fanny είναι μονογονέας μητέρα που γνώρισε τον δικό της «Κύριο Τέλειο». Μόνο που στη δική της περίπτωση δεν ήταν όνειρο… και πέρασε πολλά…

Της ζήτησα να μας γράψει ένα άρθρο γιατί ξέρω ότι γράφει εξαιρετικά! Και δικαιώθηκα. Μας έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο για τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν όλες οι μητέρες που επιλέγουν να βάλουν ένα νέο σύντροφο στη ζωή τους και φυσικά των παιδιών τους. Αλλά και όχι μόνο. Όλες οι γυναίκες.

Να’ σαι λοιπόν. Μια γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη.

Περιποιείσαι τον εαυτό σου, έχεις φίλους που πολλοί θα ζήλευαν, επιτυχίες στον έρωτα, καριέρα, ενδιαφέροντα, αισθάνεσαι δυνατή, το παιδί σου μια χαρά, η σχέση σου με τον πρώην έχει μπει σε σειρά. Έχεις επανακτήσει την αισιοδοξία σου, τη θετική άποψη για τον κόσμο και τους ανθρώπους, έχεις προχωρήσει.

Πολύ μακριά από τη σκοτεινή περίοδο που ακολούθησε το χωρισμό, όταν δεν ήξερες ποια είσαι, πού πας και όλα σου φαίνονταν βουνό.

Δεν περίμενες, βέβαια, ποτέ, ότι λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού σου αυτός ο γάμος, αυτή η αγάπη που θα κρατούσε για πάντα, θα έληγε τόσο άδοξα και άδικα για σένα.

Στην αρχή παραπονιόσουν για την τύχη σου, για όλα όσα σου έκανε ο άντρας της ζωής σου, έλεγες πως δε θα ερωτευτείς ποτέ ξανά, ενέδωσες σε παιδιάστικες βραδιές με αλκοόλ και one night stand σκέτη καταστροφή.

Αλλά προσπάθησες, διάβασες, έψαξες, συμβουλεύτηκες ειδικούς, έβαλες σιγά σιγά τα πράγματα σε τάξη. Οι δικοί σου που στην αρχή βιάζονταν να προχωρήσεις και να βρεις άλλον, λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, έχουν και αυτοί αλλάξει στάση, πιστεύουν σε σένα, τα έχεις καταφέρει, αλλά…

Υπάρχει κάτι σαν αναπηρία που σέρνεις και οι γύρω σου σου το υπενθυμίζουν συνεχώς. «Έχεις και ένα παιδί, πώς θα τα βγάλεις πέρα; Η ζωή είναι δύσκολη για μια γυναίκα μόνη. Πρέπει να βρεις έναν σύντροφο για τα γεράματα….» Αυτοί που συναντάς, όμως, είναι σκέτη απογοήτευση. Πώς να εμπιστευτείς ξανά την ευαίσθητη καρδιά σου, το παιδί σου, τη ζωή σου, σε κάποιον που έχει ατέλειες, που δεν ξέρει ακόμη τι του γίνεται, που δεν σου φέρεται όπως σου αξίζει; Πώς να μοιραστείς ξανά την καθημερινότητα, το σπίτι, τα οικονομικά με έναν ξένο;Και τότε εμφανίζεται ο «κύριος τέλειος».

Τον γνώρισες σε dating site (το βασίλειο των απανταχού και ποικιλοτρόπως κακοποιών). Σε club, μέσω φίλων, στη δουλειά, τον ήξερες από παιδί, δεν έχει σημασία. Από την πρώτη στιγμή αισθάνεσαι ξεχωριστή, η μία και μοναδική. Δεν έχεις νοιώσει ποτέ τόσο όμορφη, τόσο έξυπνη, ο άνθρωπος αυτός σε κοιτάζει στα μάτια και φτάνει μέχρι την ψυχή σου. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ίσως τον γνωρίζεις από κάποια άλλη ζωή, είναι η αδερφή ψυχή σου.

Και μακάρι να έγινε το θαύμα. Αλλά μπορεί και να μην έγινε και να είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής σου. Υπάρχει πιθανότητα να μπλέξεις άσχημα κι εσύ και το παιδί.

Ο «Κύριος Τέλειος» σύντροφος: 10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Το ένστικτό σου είναι ανήσυχο, κάτι έχεις πιάσει που δεν σου αρέσει, κάτι σκοτεινές στιγμές, κάτι περίεργα για την προηγούμενη ζωή του, αλλά όλοι κι εσύ μαζί έχετε πειστεί πως ο άνθρωπος αυτός σ’ αγαπάει όσο δε σ’ έχει αγαπήσει ποτέ κανείς και το δείχνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Λοιπόν, έχω νέα:

Ποτέ μα ποτέ μην υποτιμάς το ένστικτό σου. Όταν κάτι μέσα σου σου λέει ότι “something doesn’t feel right” (κάτι δεν κολλάει), δώσε του σημασία. Ψάξτο παραπάνω.

Δώσε μεγάλη προσοχή στα σημάδια, τα red flags που λέει η Lisa Ε.Scott, με προσωπική, όπως κι εγώ, εμπειρία στο θέμα, από το πρώτο κιόλας ραντεβού:

10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

1. Το κυριότερο: πρόσεξε πολύ όταν μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός,

Γιατί συνήθως δεν είναι. Όταν λέει μόνο αυτά που θέλεις να ακούσεις, δείχνει μόνο αυτά που θέλεις να δεις, όταν είναι όλα όσα πάντα ήθελες. Οι άνθρωποι που έχουν τάσεις κακοποίησης είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και ξέρουν ακριβώς τι να πουν και τι να κάνουν για να μανιπιουλάρουν τους άλλους. Αμφισβήτησέ το μέσα σου. Ψάξτο. 

2. Μήπως αυτός είναι Ο σωστός και φταίνε πάντα οι άλλοι. 

Οι γονείς, η πρώην, η κοινωνία, η τύχη, ο καιρός, για οποιοδήποτε κακό, ελάττωμα, λάθος, αποτυχία, που τον αφορά; Αναλαμβάνει τις ευθύνες του, παραδέχεται τα λάθη του με ειλικρίνεια, προσπαθεί να επανορθώσει προς τους άλλους; Τσέκαρέ το γιατί σύντομα θα έρθει και η σειρά σου.

3. Σου λέει συνέχεια πόσο καλά τον κάνεις να αισθάνεται; Μην εντυπωσιάζεσαι.

Δεν είσαι μακριά από το να σου πει πως εσύ φταις για το πόσο άσχημα αισθάνεται ή ακόμη χειρότερα ότι εσύ τον προκάλεσες και σε έβρισε ή φέρθηκε βίαια. Μην πέφτεις στην παγίδα ότι σε σένα θα φέρεται διαφορετικά από τους άλλους επειδή σου λέει ότι σ’ αγαπάει τόσο πολύ.4. Μήπως αφύσικα πολύ γρήγορα και με τρόπο που σε ξενίζει σου ζητά να τον παντρευτείς ή να κάνεις παιδιά μαζί του;

Έγινες αμέσως η αγάπη της ζωής του; Η οικογένειά σου οικογένειά του, το παιδί σου παιδί του, οι φίλοι σου φίλοι του, οι συνάδελφοί σου κολλητοί του ενώ εσύ δεν έχεις επαφή με κανέναν από τον στενό του κύκλο με την δικαιολογία ότι σε προστατεύει; (Μάλλον προστατεύει τα ψέματα του).

πρόσεχε τους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν

5. Πρόσεξε τη γλώσσα του σώματος αλλά και του στόματος.

Μήπως δείχνει υπερβολικά σίγουρος, δυνατός, υπεράνω; Μήπως μιλάει πάρα πολύ για τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του; Οι φράσεις του αρχίζουν συνήθως με το εγώ; Ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εικόνα του προς τα έξω και νοιώθεις ότι αποτελείς κι εσύ μέρος αυτής της εικόνας; Μήπως οι δικές του ανάγκες είναι πάνω από όλων των άλλων; 

6. Πρόσεξε πάρα πολύ τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του όταν είναι θυμωμένος.

Όταν καυγαδίζετε για κάτι, ιδιαίτερα όταν στοχεύουν κάποια αδυναμία ή πρόβλημά σου. Η λεκτική κακοποίηση είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο επιβλαβής από τη σωματική. Μήπως φαίνεται να χάνει τον έλεγχο; Πώς συμπεριφέρεται μετά;

 

7. Μήπως σε ζηλεύει αφύσικα; Σέβεται τα όριά και την ιδιωτικότητά σου, τις επιλογές σου;

Μήπως ψάχνει τα πράγματά σου και δε σε αφήνει μόνη ούτε στο κομμωτήριο ή όταν ψωνίζεις ρούχα; Σε ανακρίνει ή κάνει περίεργα αστεία για το ποιόν είδες ή πού πήγες όταν βγαίνεις; Θέλει να ελέγχει τα πάντα στη ζωή σου;

8. Μήπως η εμμονή του με το σεξ είναι υπερβολική;

Εκφράζει από την αρχή περίεργα γούστα και απαιτήσεις;

 

9. Υποπτεύεσαι εξάρτηση από αλκοόλ, τζόγο ή ναρκωτικά;

Μήπως σου εξομολογήθηκε ότι είχε πρόβλημα στο παρελθόν, το οποίο, βέβαια, λέει ότι το ελέγχει μόνος του; Πρόσεξε γιατί σε μεγαλύτερες ηλικίες αυτά τα προβλήματα συνήθως δεν λύνονται, ειδικά χωρίς βοήθεια από ειδικούς. 

10. Και τέλος το πιο ακράδαντο σημάδι ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς: η αδυναμία ενσυναίσθησης,.

Η αναισθησία στις ανάγκες και τον πόνο του άλλου. Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι με τέτοια αδυναμία δεν μπορούν να νοιώσουν κανένα άλλο συναίσθημα εκτός από φόβο και θυμό, γιατί αυτά τα δύο συναισθήματα είναι ένστικτα επιβίωσης ενώ τα υπόλοιπα απαιτούν κοινωνικοποίηση. Όλα τα άλλα συναισθήματα, ακόμη και τη χαρά, τα μιμούνται αλλά δεν μπορούν να τα νοιώσουν.

Bingo!!! Η αγάπη που σου προσφέρει αφειδώς είναι ένα ψέμα, ή καλύτερα μια αλήθεια μόνο δική του. Δώσε μεγάλη σημασία αν φαίνεται να μη νοιάζεται για τις συνέπειες των λόγων και των πράξεών του στο αν και πόσο οι άλλοι πληγώνονται. Πρόσεξε πώς φέρεται στα ζώα, τα μικρά παιδιά, στους αδύναμους.

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω είναι σοβαρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κύριο τέλειο. Και πραγματικά δεν θα ήθελες να είσαι εκεί όταν περάσει η περίοδος μέλιτος και πέσουν οι μάσκες.

Να θυμάσαι ότι οι διαταραχές της προσωπικότητας είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτούν, μιας και πρόκειται για παγιωμένες συμπεριφορές. Και όχι για κάποιο χάσμα που δημιουργήθηκε στο μυαλό ή στην ψυχή όπως στις ψυχικές ασθένειες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για προσωπικότητες ανώριμες και ανασφαλείς με σοβαρά τραυματική παιδική ηλικία που έμαθαν να ανταπεξέρχονται προβάλλοντας έναν ψεύτικο υπερεαυτό.Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως δε δέχονται θεραπεία γιατί δε δέχονται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς. Πάντα φταίνε οι άλλοι.

Όμως μια υγιής σχέση απαιτεί δικαιοσύνη, ισότητα, κατανόηση, ενσυναίσθηση, αγάπη. Αρνήσου ή αγνόησε άδικες και περίεργες συμπεριφορές. Αν συνάντησες κάποιον με τα παραπάνω τρέξε μακριά και γλύτωσε τον εαυτό σου και το παιδί σου από πολύ άσχημες καταστάσεις.

Αν συναντήσεις κάποια γυναίκα που κινδυνεύει, μίλησε της για τα 10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Τώρα αν όπως κι εγώ όπως και η Lisa Scott, δεν πρόσεξες, έμπλεξες και αισθάνεσαι εγκλωβισμένη, διάβασε το επόμενο άρθρο μου. 10 σημάδια ότι κακοποιείσαι σε μια σχέση

Πηγές: Εκτός από τη δική μου εμπειρία, οι προσωπικές μαρτυρίες των Lisa E. Scott και Sam Vaknin που τις θεωρώ τις σημαντικότερες στο διαδίκτυο. Ψάξτε τους στα βιβλία τους, τις ιστοσελίδες τους και στο youtube.

Fanny

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON