Ο λόγος που μοίρασαν μάσκες αλεξίπτωτα

Ο λόγος που μοίρασαν μάσκες αλεξίπτωτα

Ο λόγος που μοίρασαν μάσκες αλεξίπτωτα

Χθες έγινε χαμός σε όλο το διαδίκτυο με τις μάσκες και τα παγούρια που μοιράστηκαν στα σχολεία της χώρας. Οι μάσκες τεράστιες, τα παγούρια μικροσκοπικά. Βρε μπας και αντάλλαξαν τις διαστάσεις; Το αντίθετο έπρεπε να είναι! Και εμείς κλαίγαμε γελώντας ή γελούσαμε κλαίγοντας. Δεν κατάλαβα ακριβώς.

Και εσύ αναρωτιέσαι, τι λάθος μπορεί να έγινε; Δεν αναρωτήθηκε κανείς καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής ότι αυτές ΔΕΝ μπορεί να είναι οι διαστάσεις για τις μάσκες; Δεν θα έπρεπε να ανατεθεί σε κάποιον που έχει δει έστω μια μάσκα στη ζωή του; Δεν;

To twitter, το facebook και άλλα social πήραν φωτιά όπως και το hashtag #σχολεία.


-Λόλα,να ένα μήλο.
-Δεν το βλέπω κύριε.#σχολεια pic.twitter.com/Jd6pQDoVfz

— Οργόνη (@Tsiraklas1) September 14, 2020
Και το δικό μας ποστ με τη δική μας μάσκα

– Εμείς πάντως την μάσκα του μικρού την κάναμε ριχτάρι στον τριθέσιο καναπέ και έπιασε και λίγο την πολυθρόνα δίπλα!
– Εμείς την κάναμε τέντα στο πίσω μπαλκόνι.

https://www.facebook.com/emamagr/posts/3581153245231289

 Ο λόγος που μοίρασαν μάσκες αλεξίπτωτα

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, έγινε… λάθος στη συρραφή και παρανόηση στη διατύπωση για τις διαστάσεις.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής. Με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Διακόπτεται η παραγωγή τους

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών. Τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών. Ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους,. Επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας υπογραμμίζει πως επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου. Θα τις παραλάβει η ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους. Ελπίζοντας ότι οι νέες μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια, να έχουν το σωστό μέγεθος.

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! 🙂 Δεν επιτρέπεται όμως η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON