«Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο!» Η κόρη του George Floyd συγκινεί

«Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο!» Η κόρη του George Floyd συγκινεί

«Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο!» Η κόρη του George Floyd συγκινεί

Ο George Floyd δολοφονήθηκε λόγω φυλετικού μίσους, από Αμερικανό αστυνομικό στις 29 Μαΐου. Η άνευ λόγου δολοφονία του, ξεσήκωσε όλη την Αμερική, ζητώντας δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό.

Ο George Floyd ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών, 6 και 2 ετών.

Η εξάχρονη κόρη του Gianna ράγισε καρδιές χθες. Σκαρφαλωμένη στους ώμους του Stephen Jackson, που είναι οικογενειακός τους φίλος και πρώην παίκτης του NBA, φώναξε δυνατά για τον μπαμπά της. Φώναξε «Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο!». (Daddy changed the world).

Το βίντεο με το στιγμιότυπο κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο και τον έκανε να δακρύσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #PorshaWilliams (@porsha4real) στις

Ο  Stephen Jackson ρώτησε τη μικρή «Τι έκανε;» (He did what?) και η μικρή ξαναείπε ««Ο μπαμπάκας άλλαξε τον κόσμο!».

Η μαμά της μικρής έχει πει ότι η μικρή Gianna ξέρει τι συνέβη στον μπαμπά της. Είχε όμως ένα όμορφο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον πόνο της απώλειας του πατέρα της.

Ο θάνατος του George Floyd άλλαξε σίγουρα τον κόσμο και την Αμερική. Το βίντεο της δολοφονίας του μπαμπά της Gianna έγινε viral και προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο. Στην Αμερική συγκεντρώθηκαν πολίτες, ανεξαρτήτου χρώματος, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη φυλετική αδικία. Ειδικά όταν προέρχεται από αστυνομική βία. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αμερική, εδώ και χρόνια. Έχουν υπάρξει πολλές δολοφονίες Αφροαμερικανών, αυτή του George Floyd ξεχείλισε όμως το ποτήρι.

Είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε έκκληση στις αμερικανικές αρχές να λάβουν «σοβαρά μέτρα». Για να μπει ένα τέλος σε αυτές τις αναίτιες δολοφονίες άοπλων Αφροαμερικανών.

Παρόλο που η δολοφονία του Floyd καταγράφηκε σε κάμερα και έκανε το γύρο του κόσμου, ο δολοφόνος του είναι ελεύθερος. Προς το παρόν δεν του έχουν ασκηθεί επισήμως διώξεις, ενώ έχει αποπεμφθεί σε άδεια μετ ‘αποδοχών.

Ναι μικρή μου. Αυτός ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει.

Λίζα

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON