Ο θείος μου έκανε την πρώτη του κίνηση όταν ήμουν μόλις 8 ετών

Ο θείος μου έκανε την πρώτη του κίνηση όταν ήμουν μόλις 8 ετών

“Ο θείος μου έκανε την πρώτη του κίνηση όταν ήμουν μόλις 8 ετών” – Η συγκλονιστική μαρτυρία και το ισχυρό μήνυμα μιας γυναίκας που κακοποιήθηκε όταν ήταν παιδί

Η Kelly Humphries ήταν ένα ζωντανό και γεμάτο αυτοπεποίθηση παιδί.

Μια αθλήτρια με υψηλές επιδόσεις, που αγωνιζόταν διεθνώς σε μια σειρά από αθλήματα.

Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόληση της με την άθληση, της κάλυπτε ένα βαθύ υποκείμενο τραύμα που είχε προκληθεί εδώ και χρόνια.

Το παρακάτω κείμενο που θα διαβάσετε είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας που την βίαζε ο θείος της όταν ήταν μικρή. Και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα φωτιά. Η κακοποίηση δεν είναι πάντα μακριά από το σπίτι μας. Κάποιες φορές είναι μέσα σε αυτό, όπως λέει και η Kelly στο kidspot.com.

Διαβάστε το συγκλονιστικό κείμενο της Kelly

«Μεγάλωσα στην πόλη Bororen της Αυστραλίας.

Περνούσα χρόνο κάνοντας πράγματα που αγαπούσα. Ψάρεμα, κάμπινγκ… και χρησιμοποίησε αυτές τις ευκαιρίες για να με αποπλανήσει.

Τον αγαπούσαμε απίστευτα πολύ. Ήταν σαν δεύτερος γονιός – ήταν πάντα εκεί για εμάς και μας έκανε να γελάμε.»

Εκ των υστέρων, η 40χρονη πλέον Kelly συνειδητοποίησε ότι ο υποτιθέμενος αγαπημένος της θείος της ουσιαστικά την αποπλανούσε από πολύ μικρή. Αλλά δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο για εκείνη, φαινόταν σαν “φροντίδα”. Μέχρι που ένα βράδυ του 1986, όταν ήταν μόλις οκτώ ετών και έτρεχε αθώα γύρω από το σπίτι του με τα εσώρουχά της – έκανε την πρώτη του κίνηση.

«Με τράβηξε κοντά του και είπε ότι ήθελε να μου μάθει πώς είναι να αγαπάς. Όπως στις ταινίες, μου είπε.

Φοβήθηκα πολύ. Είχα πεταλούδες στο στομάχι μου και η καρδιά μου χτυπούσε γρήγορα, οι παλάμες μου ήταν ιδρωμένες… Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό.

Είναι κάτι που προκαλεί σύγχυση για ένα παιδί όταν το άτομο που το παιδί αγαπάει και εμπιστεύεται, του δημιουργεί αυτό το συναίσθημα

Εκείνο το βράδυ μπήκε στο δωμάτιο μου και άρχισε να με κακοποιεί. Και ξανά το επόμενο πρωί».

Η κακοποίηση συνεχίστηκε για επτά χρόνια. Συχνά γινόταν ενώ οι οικογένειες πήγαιναν μαζί για κάμπινγκ ή για ψάρεμα.

«Χρησιμοποιούσε τα πράγματα που μου άρεσαν για να έχει δικαιολογία να περνάει χρόνο μαζί μου. Με χειραγωγούσε και ήξερε ότι θα έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Έμαθα να διαχωρίζω στο παιδικό μυαλό μου τον «καλό θείο» από τον «κακό θείο». Και να κρατάω μόνο τα καλά πράγματα για να ξεπεράσω τα… σκοτεινά πράγματα.»

Ήμουν πάντα σε εγρήγορση

Η Kelly λέει ότι χρησιμοποιούσε τον αθλητισμό ως τρόπο αντιμετώπισης. Αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι η κακοποίηση επηρέαζε βαθιά την ψυχική της υγεία.

«Δεν κοιμόμουν πολύ. Ήμουν πάντα κουρασμένη και σε εγρήγορση. Ως έφηβη πάθαινα κρίσεις πανικού. Έπαιρνα τηλέφωνο τη μαμά μου και της έλεγα: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω» και δεν ήξερα τι μου συμβαίνει και από πού προέρχεται. Νόμιζα ότι ήταν απλώς το άγχος των εξετάσεων του σχολείου.

Η κακοποίηση σε διδάσκει να επιβιώνεις και να είσαι σε εγρήγορση. Αλλά εγώ προσπαθούσα να το ξεπεράσω και να συνεχίσω. Μερικά παιδιά απομονώνονται και είναι πολύ ντροπαλά. Κάποια έχουν διατροφικές διαταραχές. Εγώ προσπαθούσα να ασχολούμαι συνεχώς με κάτι.

Τα σημάδια είναι πάντα εκεί και ειδικά όταν η κακοποίηση προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις, εκτός κι αν τις ψάξει κανείς και ξέρει ακριβώς τι να ψάξει.»

Η Kelly κράτησε το σκοτεινό μυστικό για 11 οδυνηρά χρόνια. Όταν έγινε 19 χρόνων αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει στην αστυνομία. Η μικρότερη αδερφή της ήταν 9 ετών τότε. Αποφάσισε να μιλήσει φοβούμενη ότι ο θείος της θα κάνει το ίδιο και στην μικρή της αδερφή.Η αποκάλυψη

Πρώτα έπρεπε να μιλήσει στους γονείς της γι αυτό. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο.

«Φοβόμουν πολύ. Όλη μου τη ζωή ήθελα να πω αυτό το μυστικό. Αλλά πάντα φοβόμουν τι θα έκανε αυτός. Τι θα σκεφτόταν ο κόσμος, μη με εγκαταλείψουν, μη μείνω μόνη.

Το σώμα μου και το μυαλό μου ήξεραν πολύ καλά ότι είναι κάτι κακό και μου το έλεγαν. Αλλά δεν μπορούσα να συνδυάσω όλα αυτά τα πράγματα μαζί, γιατί τα συναισθήματα μου ήταν τόσο μπερδεμένα.

Το να αναγκάζεσαι να κουβαλάς αυτό το βάρος ως παιδί είναι ένα πολύ ήσυχο και σκοτεινό μέρος. Ένιωθα μπερδεμένη και βρώμικη.»

Το να το πει στους γονείς της ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εμπειρία για την Kelly. Ωστόσο, είχε την αμέριστη αγάπη και υποστήριξή τους για να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της.

«Ένιωσα πολύ φοβισμένη όταν τους είπα. Ιδρωμένες παλάμες, ταχυπαλμίες… Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω τη ζωή μου.

Ο θείος μου φυλακίστηκε για αυτό που μου έκανε

Λίγους μήνες αργότερα, ο θείος της Kelly συνελήφθη και το 2001 ομολόγησε την ενοχή του. Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε λιγότερο από 18 μήνες.Η Kelly λέει ότι μόνο όταν άρχισε να γράφει το βιβλίο της, «Unscathed Beauty», το 2015, ο θειος σταμάτησε τελικά να έχει εξουσία πάνω της.

Τώρα είναι πρέσβειρα της Bravehearts. (Bravehearts είναι ο οργανισμός προστασίας παιδιών στην Αυστραλία και εργάζεται ολιστικά για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών). Χρησιμοποιεί την εμπειρία της ως επιζήσασα, ενώ είναι αστυνομικός και ψυχολόγος έτσι ώστε να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει άλλα παιδιά.

«Το μεγαλύτερο όπλο που έχεις είναι η σύνδεσή σου με το παιδί σου. Μπορεί απλώς να είχε μια κακή μέρα στο σχολείο. Δεν βλάπτει να το ρωτάς πώς νιώθει. Αυτές είναι οι συζητήσεις που ανοίγουν δρόμους για να μιλήσουν τα παιδιά», συμβουλεύει τους γονείς.

Πρέπει να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις με τα παιδιά από νωρίς. Σε ηλικία τριών έως τεσσάρων ετών. Και οπωσδήποτε να τους διδάξουμε τα σωστά ονόματα για τα μέρη του σώματός τους.Η κακοποίηση συχνά συμβαίνει σε χώρους που είναι και η υπόλοιπη οικογένεια

Η Kelly είναι τώρα ανώτερη αξιωματικός της αστυνομίας. Έχει 2 θετές κόρες 12 και 14 ετών. Και φυσικά ανησυχεί ιδιαίτερα για τα κορίτσια της. Φυσικά η κακοποίηση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.

«Ανησυχώ για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο εκεί και δεν γνωρίζουν πόσο ευάλωτα είναι σε πιθανούς κακοποιούς.»

Η Alison Geale είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Bravehearts. Λέει ότι σε ένα ποσοστό 70% με 90% των περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης, ο δράστης είναι γνωστός στην οικογένεια. Η κακοποίηση συχνά συμβαίνει σε χώρους που είναι και η υπόλοιπη οικογένεια, λέει.

 «Αυτό το έγκλημα στηρίζεται στη μυστικότητα, στη ντροπή και στη σιωπή. Ο μέσος χρόνος που ένα παιδί αποκαλύπτει το μυστικό είναι 20+ χρόνια. Γι αυτό λέμε πάντα στους γονείς να ενθαρρύνουν τη συζήτηση με τα παιδιά τους.Προτρέπουμε τους γονείς να αρχίσουν να μιλάνε στα παιδιά για την προσωπική ασφάλεια τους, από την ηλικία των τριών ετών. Είναι σαν να μαθαίνεις στο παιδί σου κανόνες οδικής ασφάλειας. Δεν περιμένεις μέχρι να το χτυπήσει αυτοκίνητο για να το κάνεις, έτσι δεν είναι;

Θα πρέπει απλώς να αποτελεί μέρος της φυσικής ανάπτυξης και της μαθησιακής εμπειρίας ενός παιδιού…»

Για την ασφάλεια των μικρών μας μπορείς να διαβάσεις επίσης τα παρακάτω

4 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με τα παιδιά σας για την ασφάλεια τους

Ο Κανόνας των Εσωρούχων

10 βασικοί Κανόνες Ασφαλείας για το παιδικό σώμα

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο λοιπόν για να ενημερωθούν και άλλοι γονείς!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON