Οι μέλισσες που σώσαμε με τον μπαμπά μου, μας δίδαξαν ένα σπουδαίο μάθημα

Οι μέλισσες που σώσαμε με τον μπαμπά μου, μας δίδαξαν ένα σπουδαίο μάθημα

Οι μέλισσες που σώσαμε με τον μπαμπά μου, μας δίδαξαν ένα σπουδαίο μάθημα

Ο μπαμπάς μου λατρεύει τι μέλισσες. Έχει μελίσσια εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα πήγα στο σπίτι του και μου έδειξε όλο το μέλι που είχε πάρει από τις κυψέλες. Έβγαλε το καπάκι ενός κουβά 5 γαλονιών γεμάτο με μέλι!

Όμως πάνω από το μέλι υπήρχαν 3 μικρές μέλισσες, που αγωνίζονταν. Καλύφθηκαν σχεδόν ολόκληρες με το κολλώδες μέλι και πνίγονταν.

Τότε τον ρώτησα αν μπορούσαμε να τις βοηθήσουμε. Δεν μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Όμως ο μπαμπάς μου είπε ότι ήταν σίγουρος ότι δεν θα επιζούσαν. Θύματα από τη διαδικασία συλλογής μελιού υποθέτω.

Εγώ δεν το άντεχα αυτό.

Τον ξαναρώτησα λοιπόν αν μπορούσαμε τουλάχιστον να τις βγάλουμε έξω από τον κουβά. Να τις αφήσουμε τουλάχιστον να φύγουν ήσυχες. Άλλωστε αυτός με έμαθε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε ένα ζώο (ή ζωύφιο) να υποφέρει. Τελικά ο μπαμπάς μου δέχτηκε και έβγαλε τις μέλισσες από τον κουβά. Τις έβαλε σε ένα άδειο δοχείο γιαουρτιού και το άφησε έξω.

Επειδή είχε «ενοχλήσει» την κυψέλη με την προηγούμενη συλλογή μελιού, υπήρχαν μέλισσες που πετούσαν παντού έξω. Βάλαμε τις 3 μικρές μέλισσες μέσα στο άδειο δοχείο γιαουρτιού αλλά στην πραγματικότητα τις αφήσαμε στην τύχη τους.

Ο πατέρας μου με φώναξε λίγο αργότερα για να μου δείξει τι συνέβαινε!

Αυτές οι τρεις μικρές μέλισσες μάζεψαν κοντά τους όλες τις “αδερφές” τους! Οι οποίες καθάριζαν τις νεκρές σχεδόν μέλισσες. Τις βοηθούσαν να βγάλουν όλο το μέλι από το σώμα τους. Επιστρέψαμε λίγο αργότερα και είχε μείνει μόνο μια μικρή μέλισσα στο δοχείο. Την φρόντιζαν ακόμη οι “αδερφές” της.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγω, ελέγξαμε μια τελευταία φορά το δοχείο.

Οι τρεις μέλισσες πλέον ήταν αρκετά καθαρές ώστε να πετάξουν μακριά και το δοχείο ήταν πλέον εντελώς άδειο. Αυτές οι τρεις μικρές μέλισσες ήταν ζωντανές επειδή ήταν γύρω τους φίλοι και οικογένεια. Που δεν δέχτηκαν να τα παρατήσουν. Που αρνήθηκαν να τις αφήσουν να πνιγούν στο δικό τους μέλι. Και που βοήθησαν μέχρι να απελευθερωθεί και να σωθεί η τελευταία μικρή μέλισσα.

Αυτές οι μέλισσες που σώσαμε λοιπόν μας δίδαξαν ένα σπουδαίο μάθημα. Έτσι δεν είναι;

*Άγνωστος συγγραφέας του κειμένου αλλά με ένα πολύ πολύ ισχυρό μήνυμα. Το είδαμε εδώ

Illustration – Autumn Skye Morrison

Λίζα

Κοινοποίησε αυτή την όμορφη ιστορία για να εμπνευστούν και άλλοι γονείς!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON