Η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Από που να ξεκινήσουμε να μιλάμε για αυτήν τη μοναδική, εξαιρετικά σπάνια περίπτωση οικογένειας!

Οι πιθανότητες να γεννηθούν δίδυμα είναι μια στις 30.

Οι πιθανότητες να γεννηθούν δίδυμα με διαφορετικό χρώμα είναι μια στις 500.000.

Αλλά οι πιθανότητες να γεννηθούν στην ίδια οικογένεια 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα είναι μια φορά στην ιστορία!

Και όμως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό συνέβη σε μια οικογένεια από τη Βρετανία.

Η Alison Spooner και ο Dean Durrant είναι ένα ζευγάρι με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Το 2001 έφεραν στον κόσμο τα δίδυμα κορίτσια τους. Η Hayleigh και η Lauren Durrant είναι δίδυμα, αλλά η Hayleigh πήρε το χρώμα δέρματος της μαμάς της, ενώ η Lauren του μπαμπά της.

Η άφιξη τους φυσικά τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου και των μέσων. Είναι κάτι που είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί!

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί η οικογένεια είναι ότι 7 χρόνια μετά το σπάνιο φαινόμενο θα επαναλαμβανόταν! Και κάπως έτσι έγινε η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Μάλιστα η οικογένεια έχει καταγραφεί επίσημα στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness και μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό.

Το σπάνιο γενετικό φαινόμενο

Το σπάνιο αυτό γενετικό φαινόμενο, συμβαίνει μόνο όταν δύο ξεχωριστά ωάρια γονιμοποιούνται από διαφορετικά σπερματοζωάρια. Σε αντίθεση δηλαδή με τα πανομοιότυπα δίδυμα.

Το χρώμα του δέρματος

Ένα μείγμα πολλών γονιδίων πιστεύεται ότι καθορίζει τον τόνο του ανθρώπινου δέρματος. Είναι πάντα πιθανό για ένα ζευγάρι που προέρχονται από διαφορετικές φυλές, να αποκτήσουν παιδιά διαφορετικού χρώματος. Αυτό γίνεται ανάλογα με τα κυρίαρχα και τα υπολειπόμενα γονίδιά τους.

Θα πρέπει δύο ξεχωριστά ωάρια να γονιμοποιηθούν από δύο σπερματοζωάρια, που σημαίνει ότι το καθένα έχει διαφορετική γενετική κληρονομιά από τους γονείς του. Ο Simon Fishel, επικεφαλής της κλινικής Care Fertility Group, είπε: «Αυτό που είναι πραγματικά σπάνιο και αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι συνέβη σε 2 σετ δίδυμων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!»

Δείτε το βίντεο του CBS όταν γεννήθηκαν τα δεύτερα δίδυμα με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Η ζωή της οικογένειας

Τα κορίτσια έχουν μεγαλώσει και σήμερα είναι 22 (το ένα ζεύγος διδύμων) και 15 ετών (το άλλο ζεύγος διδύμων). Για εκείνα όλο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Από μικρές είχαν πάνω τους φώτα δημοσιότητας και κατά καιρούς τους ζητούσαν συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις από διάφορα μέσα.

Βεβαίως αντιμετωπίζουν και περίεργα σχόλια. Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι είναι όντως δίδυμα. Ή ότι έτυχε να γεννηθούν 2 φορές, 2 σετ διδύμων με αυτό το σπάνιο γενετικό φαινόμενο. Πολλές φορές τους ζητούν να το αποδείξουν ότι είναι όντως έτσι.«Όταν ήμασταν πιο μικρές δυσκολευόμασταν περισσότερο να τους πείσουμε. Τώρα πια τους λέμε απλά να ψάξουν για την υπόθεση μας στο Google. Και έτσι απλά, μόλις καταλάβουν ότι άδικα μας αμφισβήτησαν, μένουν με το στόμα ανοιχτό.» λέει η Lauren, μια από τις δίδυμες κοπέλες.

Ο μπαμπάς της οικογένειας εξηγεί ότι ειδικά τον πρώτο καιρό ήταν πολύ δύσκολο να το εξηγήσει στους άλλους.

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το εξηγήσεις στους άλλους. Ήταν περίεργο και για εμάς, πόσο μάλλον ότι συνέβη δύο φορές, με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος!»

Οι πρώτες δίδυμες που είναι σήμερα 22 ετών όταν είχαν έρθει για διακοπές στην δική μας Κρήτη, στην Ελλάδα. Η φωτο τους από Instagram

Η μοναδική οικογένεια στον κόσμο με 2 σετ διδύμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Η “περίεργη” οικογένεια με το σπάνιο γενετικό φαινόμενο αντιμετωπίζει τα αδιάκριτα βλέμματα με χιούμορ. Για τους ίδιους άλλωστε δεν είναι ούτε περίεργη, ούτε διαφορετική η οικογένεια τους. Αλλά σίγουρα είναι μοναδική.


Απίστευτο; Και όμως αληθινό!

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Aκολουθήστε μας στις επίσης στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON