Πανεύκολο σπιτικό παγωτό με 2 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή
Προσπαθώ χρόνια να φτιάξω σπιτικό παγωτό που να μας ικανοποιεί όλους. Και αυτό γιατί στην προσπάθεια μιας πιο υγιεινής διατροφής αποφεύγουμε τη ζάχαρη.
Οπότε δοκίμασα λατρεμένο φρέσκο γιαούρτι με φρούτα, με μέλι, με σιρόπι σφενδάμου κτλ, κτλ, κτλ. Όλες οι προσπάθειες μου ήταν υπέροχες και πεντανόστιμες, αλλά δεν τις εκτιμούσε κανείς άλλος εκτός από εμένα.
Οπότε είπα να δοκιμάσω κάτι πιο… «ζαβολιάρικο».
Και έπιασε! Και έπιασε μάλιστα τόσο καλά που το λάτρεψαν όλοι, οικογένεια και φίλοι. Οπότε είπα αυτό είναι. Ας είναι! Έτσι θα το κάνουμε!
Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά για να κάνεις τη βάση. Η οποία τρώγεται ευχάριστα και έτσι. Παγωτό κρέμα-βανίλια ας το πούμε. Όμως με αυτή τη βάση μπορείς να κάνεις άπειρες γεύσεις παγωτού!
Θα σου εξηγήσω παρακάτω.
Υλικά για 6 κούπες παγωτό:
500ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ζαχαρούχο ή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Και τα δύο να είναι καλά παγωμένα στο ψυγείο.
Χτυπάς στο μίξερ (με μίξερ χειρός το έκανα εγώ) την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μην περιμένεις να σφίξει πάρα πολύ, στο λέω. Αλλά είναι οκ και έτσι όπως τη βλέπεις στη φωτογραφία.
Οκ. Τώρα η ζαβολιά. Χρησιμοποίησα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα το οποίο είναι η έκρηξη της ζάχαρης! Εγώ έβαλα 4 κουταλιές της σούπας.
Είναι πραγματικά το όριο για τις δικές μας γεύσεις για να μην είναι βόμβα ζάχαρης, αλλά ούτε άγλυκο. Εσύ αν θέλεις δοκίμασε και βάλε επιπλέον.
Οκ. Πάει αυτό. Έχεις τώρα μια σούπερ υφή και γεύση παγωτού. Το πιστεύεις; Όχι ε; Ούτε εγώ το πίστευα, μέχρι που το είδα με τα μάτια μου και το ένιωσα στους γευστικούς μου κάλυκες!!!
Οι υπόλοιπες γεύσεις για σπιτικό παγωτό:
Τώρα παίξε όσο θέλεις. Εγώ έφτιαξα 6 κουπάκια με διαφορετικές γεύσεις, όπως βλέπεις στις φωτογραφίες. Παγωτό φράουλα, παγωτό μπανάνα, παγωτό γιαούρτι, παγωτό σοκολάτα και παγωτό βανίλια.
Έφτιαχνα την κάθε γεύση προσθέτοντας απλά το επιπλέον υλικό. Λιωμένες φράουλες, λιωμένες μπανάνες, κακάο, γιαούρτι.
Και έπειτα έβαλα τριμμένο μπισκότο στον πάτο κάθε κούπας παγωτού και από πάνω τη θεϊκή, νέα γεύση.
Αν το βάλεις κατευθείαν σε κουπάκια μέσα σε μια ώρα θα είναι έτοιμο, παγωμένο όσο πρέπει. (δε θα χρειαστεί παραπάνω γιατί θα εξαφανιστούν αμέσως!)
Αν το κάνεις σε μεγάλο μπολ θα χρειαστεί παραπάνω ώρα και επιπλέον καλό θα είναι να το ανακατεύεις με ένα κουτάλι κάθε μισή ώρα περίπου.
Και αυτό για να πετύχεις ομοιομορφία στο πάγωμα, γιατί παγώνει στις άκρες και μένει μαλακό στο κέντρο.
Αυτό ήταν! Παίξε, κάνε τα δικά σου, φτιάξε το δικό σου σπιτικό παγωτό με δύο μόνο υλικά και ότι επιπλέον εσύ θέλεις!
Καλή παγωτόρεξη!
Θέλεις ακόμη περισσότερες λαχταριστές συνταγές; Διάβασε επίσης πώς να κάνεις Cupcakes σε κυπελλάκια παγωτού
Λίζα
Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©
Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!