Πατέρας με σύνδρομο Down συστήνει το γιο του που έγινε γιατρός

Πατέρας με σύνδρομο Down συστήνει το γιο του που έγινε γιατρός

Πατέρας με σύνδρομο Down συστήνει το γιο του που έγινε γιατρός

Μια γλυκιά ιστορία που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την ανιδιοτελή αγάπη. Πόσο όμορφος είναι τελικά ο κόσμος μας όταν υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι! Έτσι δεν είναι;

Ο Jad Issa είναι ένας πατέρας με σύνδρομο Down από τη Συρία.

Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, πρόκειται για παρανόηση.

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες με σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν παιδιά, είναι γόνιμες. Δεν ισχύει όμως απόλυτα το ίδιο για τους άνδρες με το σύνδρομο.

Κατά βάση είναι μη γόνιμοι, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνδρες με σύνδρομο Down μπόρεσαν να γίνουν μπαμπάδες.

Οπότε ο Jad ήταν ένας από τους τυχερούς άντρες που μαζί με τη γυναίκα του (η οποία δεν έχει σύνδρομο Down) έφεραν στη ζωή ένα παιδί. Τον Sader.

Όταν γεννήθηκε ο γιος τους και μεγάλωσε η οικογένεια τους, ακόμη και οι ίδιοι θεώρησαν ότι θα ήταν μια πρόκληση. Όμως η αγάπη δεν αλλάζει. Τον καλωσόρισαν και τον περιποιήθηκαν, όπως θα έκανε κάθε οικογένεια.

Πατέρας με σύνδρομο Down συστήνει το γιο του που έγινε γιατρός

Ο γιος λέει ότι θυμάται ότι ένιωθε πολύ αγαπητός ως παιδί. Και ότι ο πατέρας του περνούσε πολύ χρόνο μαζί του παίζοντας μαζί.

Μπορεί να μην είχαν πολλά παιχνίδια, αλλά λέει χαρακτηριστικά ότι θυμάται να εφευρίσκει ο μπαμπάς του διάφορα. Όπως πάλη με τον αντίχειρα! Η τοπική κοινωνία στήριξε επίσης την οικογένεια και την αποδέχτηκε όπως είναι.

Ο πατέρας με σύνδρομο Down δούλεψε σκληρά για να μπορέσει ο γιος του να πετύχει τα όνειρά του.

Ο Jad, ο πατέρας με σύνδρομο Down, βρήκε δουλειά σε αλευρόμυλους. Ήθελε να στηρίξει τη γυναίκα του και το παιδί του. Από νωρίς άρχισε να εξοικονομεί χρήματα για το κολέγιο του παιδιού του.



Έκανε λοιπόν ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά του. Και σύμφωνα με τον γιο του τον Sader, η σκληρή δουλειά και η δέσμευση του πατέρα του να του δώσει το καλύτερο δυνατό μέλλον, τον ενέπνευσαν να σπουδάσει και να γίνει γιατρός.

«Νομίζω ότι θα ήμουν πολύ λιγότερο ενθουσιασμένος με τη ζωή και πολύ λιγότερο παθιασμένος με αυτό που κάνω αν δεν είχα τον ιδιαίτερο πατέρα μου», είπε.

Πατέρας με σύνδρομο Down συστήνει το γιο του που έγινε γιατρός

Ο Sader τελικά όντως σπούδασε και είναι πλέον οδοντίατρος. Μια από τις καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες σταδιοδρομίες στη Συρία. Ο Jad, ο πατέρας με σύνδρομο Down είναι περήφανος και πανευτυχής για το γιο του.



Ο γιος τους μίλησε και για τη σχέση των γονιών του.

Η μαμά του δεν έχει σύνδρομο Down και είναι μαζί εδώ και δεκαετίες. Όπως λέει χαρακτηριστικά, η αγάπη μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά του μεγαλώνει αντί να ξεφτίζει. Κατανοούν τέλεια ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Ο Sader λοιπόν, αποδίδει τα εύσημα πίσω από την επιτυχία του στον πατέρα του. Και παραδέχεται ότι είναι τόσο περήφανος για τον μπαμπά του όσο και ο μπαμπάς του για εκείνον.



Μας θυμίζει την περίπτωση του Jono Lancaster στο άρθρο “Η υπέροχη ιστορία του αγοριού με σύνδρομο TCS που εγκατέλειψαν οι γονείς του, αλλά τον διάλεξε η θετή μαμά του”

Το 1985 ήρθε στη ζωή ένα μωρό πολύ διαφορετικό. Η όψη του περίεργη. Η εμφάνιση του δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι γονείς του. Προφανώς.

Οι γονείς του σε σοκ. Ήταν το πρώτο τους παιδί. Περίμεναν κάτι άλλο. Δεν είχαν ιδέα γιατί το μωρό τους έμοιαζε έτσι.

36 ώρες μετά τη γέννηση του μωρού τους έφυγαν από το νοσοκομείο. Θα επέστρεφαν να πάρουν το μωρό τους είπαν.

Αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ…

Το αγόρι με σύνδρομο TCS ήταν ένα μικροσκοπικό και εύθραυστο μωρό που χρειαζόταν επειγόντως φροντίδα και αγάπη. Η κοινωνική υπηρεσία της περιοχής άρχισε αμέσως να ψάχνει υποψήφιους ανάδοχους γονείς για τον μικρούλη…

Συνέχισε την ανάγνωση στο άρθρο. Έχει πραγματικά τόσο ενδιαφέρον!

Λίζα

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©

Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS

You May Also Like