Πιο χαρισματικά τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο

Πιο χαρισματικά τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο

Γιατί είναι πιο χαρισματικά τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο;

Και όμως ισχύει!

Σύμφωνα με μια έρευνα τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο, έχουν χαρακτηριστικά που κάνουν τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι «υπερέχουν» των υπολοίπων! 

Διαβάστε γιατί κατέληξαν σε αυτό το πραγματικά περίεργο συμπέρασμα!

Η γέννηση ενός παιδιού στην καρδιά του φθινοπώρου μπορεί να διακρίνει τις ικανότητες που θα αναπτύξει στη ζωή του από εκείνες των υπόλοιπων παιδιών. Τα παιδιά κυρίως, του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου υπερέχουν σε χαρίσματα.

Και αυτό σύμφωνα τουλάχιστον με μία σχετική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πριν κάποια χρόνια, από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση του International Journal of Sports Medicine.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα μωρά του γεννήθηκαν το φθινόπωρο; Γιατί είναι χαρισματικά;

Από την μελέτη 8550 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 10 με 16 χρονών από 26 σχολεία του Έσεξ, προέκυψε ότι τα παιδιά που γεννιούνται κυρίως, τον Νοέμβριο είναι πιο υγιή και πιο δυνατά.  Βέβαια, σε δύναμη φαίνεται πως υπερέχουν τα παιδιά που γεννιούνται αποκλειστικά τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθούν όσα είναι γεννημένα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ένα από τα βασικά και πιο γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι πως όσα έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο, βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί για παράδειγμα, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα στοιχεία που εξετάστηκαν, ήταν η αντοχή, αλλά και η δύναμη των χεριών και του σώματος.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο μήνας της γέννησης του κάθε παιδιού είναι ικανός να διαφοροποιήσει σημαντικά τις λειτουργίες του κυκλοφορικού συστήματος. Και όχι μόνο. Αλλά και την μυϊκή δύναμη και την ανάπτυξη της ταχύτητας.

Από την καταγραφή, τα παιδιά του Νοεμβρίου διαπιστώθηκε πως είχαν τα μεγαλύτερα επίπεδα αντοχής.

η

Ενώ σε δύναμη, όπως προαναφέρθηκε, ήρθαν δεύτερα, αυτά του Οκτωβρίου.

Όσα είναι γεννημένα τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκαν να έχουν μια «φθινοπωρινή υπεροχή». Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Νοεμβρίου τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα. Πηδούν κατά 12% ψηλότερα. Και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που είναι γεννημένο την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Έτσι, κάποια παιδιά απολαμβάνουν ένα «καθαρά φυσικό πλεονέκτημα» που τα κάνει να υπερέχουν μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους.  

Οι ερευνητές εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Ή τουλάχιστον προσπαθούν να εξηγήσουν. Η παράξενη αυτή συσχέτιση λοιπόν, πιθανότατα οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D που είχε το παιδί ως έμβρυο. Γιατί συνέβη αυτό; Λόγω της έκθεσης της μητέρας του στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Πιο χαρισματικά τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Gavin Sandercock, αναφέρει χαρακτηριστικά το εξής.

«Γνωρίζαμε ότι τα μωρά του φθινοπώρου τείνουν να είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που συμπεραίνεται ότι είναι και πιο δυνατά και σε καλύτερη φυσική κατάσταση».

Εεεπ! Που πας; Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο “5 εκπληκτικά πράγματα για τα μωρά που γεννήθηκαν Δεκέμβριο”

Ο Δεκέμβριος είναι κατεξοχήν μήνας χαράς. Ο μήνας των Χριστουγέννων με γιορτινές μέρες γεμάτες αγάπη, όλο το μήνα! Αν περιμένεις και το μωρό σου κάπου εκεί, η χαρά πολλαπλασιάζεται!

Για δες 5 εκπληκτικά πράγματα για τα μωρά που γεννήθηκαν Δεκέμβριο σύμφωνα με την επιστήμη:

Ένα από αυτά είναι ότι…

Ζουν περισσότερο!

Ναι, και όμως, παρατήρησαν κάτι τέτοιο! Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Aging Research αναφέρει ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο είναι πιθανότερο να ζουν μέχρι τα 105 – ή και ακόμη και περισσότερο. Τα γενέθλιά τους μπορεί να είναι τελευταία μέσα στο έτος, αλλά σβήνουν πολλές φορές τα κεράκια τους!

Μπορείς όμως να διαβάσεις και το “Γιατί τα μωρά της άνοιξης είναι ξεχωριστά σύμφωνα με την επιστήμη”

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! Όμως μην το αντιγράψεις χωρίς άδεια.

Οι σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON