Πώς θα γίνονται τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά το κλείσιμο τους

Αποφασίστηκε να κλείσουν τελικά τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Αυτό έγινε μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων της επιτροπής που εισηγείται όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου στην χώρα.

Η απόφαση είναι αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Θα ισχύσει από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Η αντικατάστασή της δια ζώσης εκπαίδευσης θα γίνει με σύγχρονη τηλεκπαίδευση και με εκπαιδευτική τηλεόραση. Οι ώρες θα είναι μεταξύ 14:00 – 17:00 το μεσημέρι.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, είπε.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει στο εξής με δύο τρόπους. Μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.Εκπαιδευτική τηλεόραση

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το αναλυτικά το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης ανάλογα με τις τάξεις.Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου. Μια ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Θα πραγματοποιείται.

Για τα δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 17:00 

Για τα νηπιαγωγεία, από τις 14:00 έως τις 16:20 

Θα συμπεριλαμβάνονται μικρά, δεκάλεπτα διαλείμματα.Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους:

α) Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες. Είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες. Είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση.

β) Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφ’ όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data).

Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.Η κ. Κεραμέως συμπλήρωσε, δε, ότι από τον Μάρτιο, το υπουργείο Παιδείας στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

Μέτρα «καθαρά προληπτικού χαρακτήρα»

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τα μέτρα είναι «καθαρά προληπτικού χαρακτήρα». «Δεν υποδεικνύονται (σ.σ. τα μέτρα) από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ’ εαυτές, στις οποίες δεν έχουμε διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού. Αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων».Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη εξέλιξη της πανδημίας στη Ελλάδα «είναι τέτοια που καθιστά αυτά τα μέτρα αναγκαία. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά από κοινού, ο καθένας και η καθεμία από εμάς με θυσίες και προσωπικό κόστος, τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα».

Στόχος, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, είναι «να βρεθούμε γρήγορα και πάλι όλες και όλοι μαζί στις τάξεις των σχολείων μας και στη συντροφιά των αγαπημένων μας ανθρώπων».«Πρόκειται για μέτρα αναγκαία, για μέτρα προληπτικά, για μέτρα προσωρινά, που λαμβάνονται προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να προστατευθούμε όλοι», επεσήμανε.

Όπως και την περασμένη άνοιξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Προκειμένου να κρατηθεί η μαθησιακή διαδικασία ζωντανή. «Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες».Θεοδωρικάκος: Σε ισχύ οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας για τους γονείς

Το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

O υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι. Για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς αυτούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας. Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τον ιδιωτικό τομέα, με βάση ρυθμίσεις που έχει προβλέψει το Υπουργείο Εργασίας.

Ο ίδιος κάλεσε τους δημάρχους να απασχολήσουν το προσωπικό των δημοτικών δομών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές. σε κοινωνικές υπηρεσίες όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δείτε το βίντεο
Με πληροφορίες από cnn.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON