Red Velvet Cupcakes με Frosting κρέμας τυριού
Τα κόκκινα cupcakes του έρωτα, του αγοριού μας και του στομαχιού μας. Και επειδή θέλουμε και τα 2 να τα φροντίσουμε με ιδιαίτερη αγάπη θα φτιάξουμε Red Velvet Cupcakes με Frosting κρέμας τυριού και θα μείνουμε ευχαριστημένοι και με ένα μεγάλο χαμόγελο όλοι. Και το αγόρι μας και το στομάχι μας 🙂
Mε αυτή τη συνταγή γίνονται πολύ νόστιμα αλλά και πανεύκολα!
Υλικά για τα cupcakes (περίπου 20 τεμάχια)
1 μεγάλο αυγό
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας αποβουτυρωμένο γάλα
½ κούπας φυτικό λάδι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 βανίλιες
1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 gr)
3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
¾ κουταλάκι μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
25 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Προσοχή! Εμείς θέλουμε έντονο κόκκινο, μιας και θα υπάρχει ήδη το καφέ του κακάο!!! Ανάλογα με την ποιότητα του χρώματος ζαχαροπλαστικής που έχετε μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω. Αλλιώς βάλτε κατευθείαν πάστα χρώματος που είναι πιο δυνατή. )
Υλικά για το Frosting κρέμας τυριού
1/2 κούπα τυρί κρέμα, μαλακό (με πλήρες σε λιπαρά, γίνεται πιο σφιχτή η κρέμα, όμως αν θέλετε μπορείτε και με μειωμένα λιπαρά)
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1 βανίλια
2 με 2 1/2 κούπες ζάχαρη
κρέμα γάλακτος, μόνο αν είναι απαραίτητο για να αραιώσετε την κρέμα αν είναι πολύ πηχτή
Και ζάχαρη που την έχετε χρωματίσει κόκκινη από πριν (προαιρετικό για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και βάζουμε τα χαρτάκια μέσα στις ειδικές φόρμες των cupcakes να είναι έτοιμα
Για τα cupcakes:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα 6 υλικά (μέχρι και τη βανίλια δηλαδή) μέχι να γίνει λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, και χτυπάμε ελαφρά ακριβώς μέχρι να ανακατευτούν. Προσοχή! Μη το παρανακατέψετε! (Αν το μείγμα σας βγει πολύ νερουλό, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι για να έρθει στην κατάλληλη μορφή, όχι όμως πολύ γιατί θα σφίξει! )
Προσθέστε και το χρώμα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά, μέχρι να πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε μια δόση σε κάθε χαρτάκι του cupcake, περίπου μέχρι τα ¾ και όχι παραπάνω γιατί θα ξεχειλίσει καθώς θα ψήνεται!
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν μια ελαστική υφή. Κάντε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα για να τσεκάρετε. Αν βγει καθαρή θα είστε οκ.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και κάνουμε το frosting κρέμας.
Για το Frosting κρέμας τυριού
Προσθέτουμε τα 3 πρώτα υλικά και χτυπάμε είτε με ένα χτυπητήρι είτε με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να «σφίξει» η κρέμα. (Εντάξει μη γίνει και τούβλο 🙂 )
Τώρα βάζουμε την κρέμα πάνω από κάθε cupcake με ένα κουτάλι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε και με τη κόκκινη ζάχαρη για γαρνιτούρα.
Τα cupcakes διατηρούνται εκτός ψυγείου 3 μέρες, εντός ψυγείου παραπάνω, αλλά στο ψυγείο να ξέρετε ότι θα τραβήξουν υγρασία.
Αλλά για εμάς αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί θα τα φάμε σε 1 μέρα! 🙂
Like στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερες συνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 🙂
Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!