Συγνώμη που άργησα να έρθω αλλά είμαι μαμά

Συγνώμη που άργησα να έρθω αλλά είμαι μαμά

Συγνώμη που άργησα να έρθω αλλά είμαι μαμά – Υπάρχει μια ιστορία πίσω

Συγνώμη που άργησα πάλι, δε θέλω να δικαιολογηθώ.

Δεν ξέρω αν θέλεις να ακούσεις ότι η ώρα μου σαν μαμά είναι σχεδόν πάντα περιορισμένη και φεύγω από το σπίτι οριακά για να προλάβω.

Δεν ξέρω αν θέλεις να ακούσεις ότι όσο νωρίς και αν ξεκινήσω για να είμαι στην ώρα μου, δεν έχει καμία σημασία όταν είσαι μαμά.

Δε θέλω να νομίζεις ότι εφευρίσκω δικαιολογίες ή χρησιμοποιώ ως δικαιολογία τα παιδιά μου.

Δε θέλω!

Θέλω όμως να ξέρεις και αυτό που συμβαίνει όταν αργώ. Θέλω να δεις μέσα από τα μάτια μου για λίγο. Γιατί το τι γίνεται πραγματικά δεν μπορεί να περιγραφτεί με δύο τρεις λέξεις μόνο.

Θέλω να σου πω. Και ας πιστέψεις μετά ότι θέλεις.

Για κάθε «Συγνώμη που άργησα» που λέει μια μαμά, υπάρχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω που δεν μπορείς να φανταστείς.

Εκείνη τη μέρα που άργησα στη δουλειά ήταν επειδή καθώς βγαίναμε από το σπίτι έπεσε το μπουκάλι του μικρού με το νερό. Αυτή είναι μόνο μια μικρή πρόταση που δε δικαιολογεί την αργοπορία μου, σωστά;

Στην πραγματικότητα θα ήθελα να σου πω Συγνώμη που άργησα,

όμως το μπουκάλι έσπασε στο διάδρομο της πολυκατοικίας και χύθηκαν παντού νερά. Έπρεπε να τα μαζέψω με δύο διαφορετικούς τρόπους και μετά να βρω ένα καινούργιο μπουκάλι για να δώσω στον μικρό μου.

Εκείνη τη μέρα που άργησα στη συνάντηση, ήταν επειδή τα παιδιά μου μάλωσαν για μια φιγούρα Minecraft. Πώς να καταλάβεις την ιστορία που κρύφτηκε από πίσω από μια τόσο μικρή πρόταση; Πίσω από μια τόσο μικροσκοπική φιγούρα;

Στην πραγματικότητα θα ήθελα να σου πω Συγνώμη που άργησα,

Ήθελα να είμαι στην ώρα μου, αλήθεια ήθελα, αλλά λίγο πριν φύγουμε τα παιδιά μου άρχισαν να διεκδικούν μια φιγούρα που κρατούσε στα χέρια του ο μικρός μου. Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θυμώσουν και να μη θέλει κανένας από τους δύο να με ακολουθήσει. Όσο και αν προσπαθούσα να ελέγξω και να ηρεμήσω την κατάσταση, πολλές φορές δεν είναι στο χέρι μου. Ναι, συμβαίνει και αυτό.

Συγνώμη που άργησα να έρθω αλλά είμαι μαμά

Αλλά και για όλες τις υπόλοιπες φορές που άργησα και δεν μπορείς να φανταστείς την ιστορία που κρύβεται πίσω από το Συγγνώμη που άργησα…

Στην πραγματικότητα θα ήθελα να σου πω Συγγνώμη που άργησα,

Ήθελα να είμαι στην ώρα μου, αλλά ένα από τα παιδιά μου ζήτησε να πάει τουαλέτα την ώρα που ήμασταν μέσα στο ασανσέρ και κατεβαίναμε για να φύγουμε. Ολόκληρη η ιστορία όμως, είναι ότι έπρεπε να επιστρέψουμε στο σπίτι για να πάει τουαλέτα, να πάρει το χρόνο του και έπειτα να αλλάξει ρούχα.

Συγγνώμη που άργησα,

Ήθελα να είμαι στην ώρα μου, αλλά μόλις φτάσαμε στο σχολείο, κατάλαβα ότι από τη βιασύνη μου άφησα τις τσάντες των παιδιών στο σπίτι! (Ναι, και όμως, μια χαρά μπορεί να σου συμβεί). Αλλά τίποτα δε σταματάει εκεί. Γιατί τρέχοντας με τα δύο μικρά μου να επιστρέψουμε γρήγορα σπίτι να πάρουμε τις τσάντες, ο μικρός μου έπεσε και χτύπησε το γόνατο του.Συγγνώμη που άργησα,

Ήθελα να είμαι στην ώρα μου, αλλά ο μεγάλος μου ήταν ξύπνιος όλη τη νύχτα γιατί πονούσε η κοιλιά του. Αλλά ολόκληρη η ιστορία είναι ότι αποκοιμήθηκα στο σαλόνι μαζί του και δεν άκουσα το ξυπνητήρι που το είχα στην κρεβατοκάμαρα.

Συγνώμη που άργησα,

Ήθελα να είμαι στην ώρα μου, αλλά ο μικρός μου έχυσε το γάλα με τα δημητριακά στα ρούχα του αλλά δεν ήθελε να τα αλλάξει. Ο μεγάλος μου έψαχνε πριν φύγουμε την γκρι μπίλια του και δεν ήθελε να φύγουμε πριν τη βρει.

Συγνώμη που άργησα, ήθελα να είμαι στην ώρα μου, δεν μου αρέσει να αργώ. Νιώθω πάρα πολλές ενοχές για αυτό. Αλλά όταν είσαι μαμά τα παιδιά είναι απρόβλεπτα, όπως και οι καταστάσεις που δημιουργούνται.

Μπορεί να σου φαίνονται δικαιολογίες όλα αυτά αλλά θέλω να με πιστέψεις.

Για κάθε «Συγνώμη που άργησα» που λέει μια μαμά, υπάρχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω που δεν μπορείς να φανταστείς.

Cover Photo: This Mama Doodles

Με έμπνευση από το κείμενο Living FULL

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON