Σοκολατόπιτα η κολασμένη
Αυτή η σοκολατόπιτα δεν παίζεται, δεν υπάρχει. Η συνταγή δημιουργήθηκε από κάποιον που σίγουρα θέλει να μας κολάσει και να μας ρίξει στην αμαρτία της σοκολατοηδονής.
Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη και την έχω πολλά χρόνια (και φυσικά της έχω αλλάξει τα φώτα ως συνήθως για να την προσαρμόσω στις δικές μου γεύσεις 🙂 ) Αξίζει να σας πω μόνο το σχόλιο ενός καλεσμένου μου που την προσέφερα κάποτε:
«Είναι το ωραιότερο πράγμα που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Όταν το τρως σε κάνει να χαμογελάς χωρίς να το θέλεις».
Αυτή είναι λοιπόν η σοκολατόπιτα η κολασμένη!
Ξεκινάμε με τα υλικά
- 3 κουβερτούρες (κάθε κουβερτούρα 125 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια βούτυρο (η συνταγή λέει 250 αλλά και με 200 ή 180 γίνεται τέλεια, γιατί να επιβαρυνόμαστε; 🙂 )
- 2/3 της κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο
- 2 κουταλάκια της σούπας κακάο
- 4 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια της σούπας γάλα (εγώ βάζω εβαπορέ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα (για να μην αλείφουμε με λάδια και πλένουμε μετά)σε ένα σχετικά μικρό ταψί 20-22 εκ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μια βράση.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα αυγά και τα χτυπάμε γρήγορα και καλά με το χτυπητήρι μη μας κόψουν από την θερμότητα μέσα στο μίγμα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό και όχι νερουλό.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (το αφήνουμε στους 170 όπως είπαμε και παραπάνω) για 30 λεπτά ακριβώς στη μεσαία θέση του φούρνου.
Προσοχή!
Αν σου φαίνεται πολύ άψητο και νομίζεις ότι θέλει κι άλλο μη το αφήσεις, έτσι πρέπει να είναι! Κράτα ακριβώς το χρόνο που γράφει η συνταγή
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά και χτυπάμε με το χτυπητήρι (όχι πιρούνι, ούτε κουτάλι) συνεχώς για να μη σβολιάσουν.
Το αφήνουμε να «κάτσει» λίγο και να αρχίσει να κρυώσει και να πήζει. Δεν θα πρέπει να είναι νερουλό.
Το χύνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Πριν το προσφέρουμε το βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. (Ή όχι, όπως προτιμάτε, εγώ τρελαίνομαι να το τρώω κρύο!!!)
Θα πρέπει να είναι ψημένο απο έξω και υγρό και μαλακό από μέσα.
Καλή επιτυχία και καλή σοκολατοαπόλαυση!!!
***
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)
Η σελίδα μας στο facebook για περισσότερες σοκολατοσυνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα!
One Comment
Μου τρέχουν τα σάλια! Θα τη δοκιμάσω άμεσα!