Η τηλεκπαίδευση δεν είναι δεδομένη παντού

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι δεδομένη παντού

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι δεδομένη παντού

Και εγώ που νόμιζα ότι η χθεσινή τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τηλεργασία για εμένα, ήταν κάτι πολύ πολύ δύσκολο.

Και σκεφτόμουν φυσικά ότι όταν γίνεται τόσο δύσκολο για γονείς και μαθητές τότε, όχι δεν είναι δεδομένη.

Ώσπου έμαθα και γι αυτό…

Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, η τηλεκπαίδευση δεν είναι καθόλου δεδομένη. Όπως δεν είναι και η πρόσβαση στο ίντερνετ δεδομένη. Όπως δεν είναι και η πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό δεδομένη.

Σε κάποια μέρη της Ελλάδας, η τηλεκπαίδευση  είναι απλά ακόμη ένα εμπόδιο στην εκπαίδευση των παιδιών.

Στο χωριό Πεύκη στην Ηλεία, ο μοναδικός χώρος που διαθέτει σύνδεση ίντερνετ για να καταφέρουν να κάνουν τα παιδιά τηλεκπαίδευση, είναι το καφενείο του χωριού.

Έτσι 17 μαθητές του χωριού, τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, παλεύουν όχι μόνο με το webex. Αλλά και με το γεγονός ότι τα μοναδικά τους μέσα είναι ένα παλιό laptop και ένα κινητό. Έτσι  προσπαθούν να ξεπεράσουν και τα προβλήματα του Webex και να κάνουν… τηλεκπαίδευση.

Τα παιδιά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο. Και εύλογα αναρωτιέται κανείς, πώς θα συνεχίσουν έτσι αφού ο καιρός είναι ήδη κρύος. Αλλά θα σκληρύνει κι άλλο.

Το γεγονός αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του χωριού Πεύκη με μια ανάρτηση του στο facebook.

Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο!  Mε μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός   για να γίνονται συνταγογραφησεις  από πέρσι τον Νοέμβριο. Kαι ακόμα τίποτα.

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας.

Ως πρόεδρος της Πευκης θα κανω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα εξω…

Δημοσιεύτηκε από Lakis Xouleis στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Πάντως από πέρυσι τον Νοέμβριο ο Πρόεδρος του χωριού προσπαθεί να συνδέσει στο Κοινοτικό Κατάστημα internet και δεν το έχει κατορθώσει.

Και τελικά εγώ αναρωτιέμαι ποιο είναι το νόημα του Lockdown σε τέτοιες περιπτώσεις; Ή μήπως όλα είναι διευθετημένα για την τηλεκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας; Μήπως είναι και αυτή μια μεμονωμένη περίπτωση;

Εγώ ήδη ντρέπομαι και δακρύζω με αυτές τις εικόνες. Οι υπεύθυνοι άραγε;

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Οι σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON