Tips για να είναι το σπίτι πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο

Tips για να είναι το σπίτι πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο

Tips για να είναι το σπίτι πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο

Μήπως είσαι μαμά, συμμαζεύεις και καθαρίζεις το σπίτι και μένει για αρκετό χρονικό διάστημα και καθαρό ΚΑΙ συμμαζεμένο;

Μη στεναχωριέσαι σου έχω τη λύση!

Εγώ σου έχω tips που τα έχω εφαρμόσει η ίδια για ένα πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο σπίτι. Tips για να είναι το σπίτι πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο λοιπόν και κλάψε μαζί μου. 

Για να έχεις ένα πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο σπίτι χρειάζεσαι αρχικά τουλάχιστον ένα τρομερό νήπιο, πολύχρωμο σίφουνα (Mini Me). Και ένα απαιτητικό βρέφος που διαβάζει τη σκέψη σου όταν θέλεις να καθαρίσεις (Mini Me Junior) και έχει αποφασίσει να μην σε αφήσει να το κάνεις. «Σε θέλω μόνο για μένα μαμά! Get over it!»

Εν συντομία λοιπόν:

Ξεκινάς να καθαρίζεις. Κοιτάς το χαμό γύρω σου και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Ας πούμε το μπάνιο. Αφήνεις το νήπιο με το μωρό στο καθαρό και συμμαζεμένο παιδικό δωμάτιο (έχοντας κάνει πρώτα ποιοτικό έλεγχο ασφαλείας) όπου το μωρό θα είναι ήσυχο για τα επόμενα 5 λεπτά.

Ο χρόνος που έχεις είναι ελάχιστος. 3-2-1 πάμε! Βάζεις γάντια και τρίβεις. Κοιτάς και το ντουλαπάκι του μπάνιου.

Αν είσαι τυχερή θα προλάβεις να το καθαρίσεις -συμμαζέψεις λίγο και αυτό. Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό. Πηγαίνεις κάθε 5 δευτερόλεπτα στο παιδικό για να κάνεις τσεκ αν όλα είναι οκ. Το τελειώνεις στην εκπνοή του χρόνου (μόλις το μωρό αρχίζει να κλαίει).

Αποτέλεσμα: Το μπάνιο αστράφτει (δεν κατάφερες να κάνεις και το ντουλαπάκι τελικά αλλά ποιες οι πιθανότητες; 🙂 ) – το παιδικό δωμάτιο τώρα πια είναι βομβαρδισμένο από παιχνίδια, όλα άνω κάτω. Κάθε τι έχει και το τίμημα του.

Τα πάντα είναι σκονισμένα και έχουν δαχτυλιές. Παίρνεις το ξεσκονόπανο και το azax. Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό. Τι μπορεί να πάει στραβά; Καθώς καθαρίζεις τις γυάλινες κορνίζες σου πέφτει μια και σπάει στο πάτωμα. Το μωρό τρομάζει και κλαίει. Συγχαρητήρια. Διπλή δουλειά. Παράτα το ξεσκόνισμα και μάζευε. Από τα καλύτερα tips!

Αποτέλεσμα: Τα πάντα συνεχίζουν και παραμένουν σκονισμένα με δαχτυλιές. Δοκίμασε μια άλλη φορά.

Θες να σκουπίσεις. Χάλια το πάτωμα, επαναλαμβάνω χάλια το πάτωμα. Βγάζεις τη σκούπα. Ξεκινάς. Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό. Δεν ακούγεται η υπέροχη φωνή σου από το θόρυβο της σκούπας, ο μικρός τρομάζει και ουρλιάζει. Πρόλαβες να σκουπίσεις το παιδικό και τη κρεβατοκάμαρα.

Αποτέλεσμα: Το υπόλοιπο σπίτι θα έχει καλύτερη τύχη ίσως αύριο.

Tips για να είναι το σπίτι πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο

Σφουγγάρισμα. Αααα αυτό δεν κάνει θόρυβο! Τέλεια! Κοίτα, πρέπει επιτέλους να σφουγγαρίσεις δεν γίνεται άλλο, το μωρό δεν μπορεί να μπουσουλάει σε βρώμικο πάτωμα! Ξεκινάς. Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό.

Σφουγγαρίζεις με ταχύτητα φωτός, δεν έχεις πολύ χρόνο, θυμάσαι πόσο τακτικά σφουγγάριζες παλιά ΚΑΙ κάτω από τον καναπέ και σε πιάνει κλαυσίγελος. Ωραία τώρα τουλάχιστον έχεις στοιχειωδώς καθαρό πάτωμα. Έρχεται το τρομερό νήπιο σου από το σχολείο. Τρώει φαγητό και το μισό πέφτει κάτω. Τρώει μπισκότα και πέφτουν τα ψίχουλα κάτω. 

Αποτέλεσμα: Είχες σε παρελθοντικό χρόνο στοιχειωδώς καθαρό πάτωμα. Τώρα πια όχι. Πέρασαν μόλις 2 ώρες. Χρειάζεσαι και άλλα tips!Συμμάζεμα. Μπουφάν και ρούχα στις καρέκλες, διάφορα χαρτιά από εδώ και από εκεί, παιχνίδια στο σαλόνι, παιχνίδια στο μπάνιο, παιχνίδια στο παιδικό, παιχνίδια παντού. Ξεκινάς. Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό. Είναι τόσα πολλά!

Σε πιάνει άγχος γιατί η ντουλάπα είναι ήδη γεμάτη και ακατάστατη. Θέλεις να κατεβάσεις τα πάντα και να τα συμμαζέψεις από την αρχή για να είναι όμορφα και ωραία. Δεν έχεις χρόνο, το μωρό άρχισε να κλαίει, τα βάζεις μέσα βιαστικά όπως να ναι για άλλη μια φορά. Εύχεσαι να μην είσαι η επόμενη που θα ανοίξεις την ντουλάπα και πέσουν όλα πάνω σου.

Αποτέλεσμα: Συμμάζεψες εσύ τώρα; Ναι καλά!

Σιδέρωμα. Δεν το θέλεις δεν σε θέλει, υποφέρεις και υποφέρει. Αλλά το όρος Έβερεστ από ασιδέρωτα πρέπει να γίνει έστω λοφίσκος! Ας μη καταλαμβάνει όλη τη κρεβατοκάμαρα, τουλάχιστον τη μισή, να έχεις χώρο για τα νέα ρούχα που περιμένουν να πλυθούν. Ξεκινάς.

Τραγουδάς το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» για να είναι ήρεμο το μωρό. Έρχεται το τρομερό νήπιο σου και παίζει με το καλώδιο από το σίδερο. Τον προειδοποιείς για τις επιπτώσεις. Επιμένει. Σε τριγυρίζει σαν καρχαρίας. Μπλέκεται στο καλώδιο, πέφτει κάτω. Αρχίζει και κλαίει. Τώρα κλαίει και το μωρό γιατί τρόμαξε. Το βγάζεις γρήγορα από την πρίζα και μαζεύεις.Αποτέλεσμα: Πρόλαβες να σιδερώσεις 5 ρούχα ίσα ίσα να έχει η οικογένεια να ντυθεί αύριο. Το όρος Έβερεστ παραμένει στη θέση του. Δοκίμασε μια άλλη μέρα, ίσως να έχεις καλύτερη τύχη.

Τέλος της εβδομάδας και κοιτάς γύρω σου. Τίποτα δε θυμίζει την αξιόλογη προσπάθεια σου για συγύρισμα και καθάρισμα! Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες! Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα ένα βρώμικο και ασυμμάζευτο σπίτι. Το μόνο που κατάφερες να καθαρίσεις καλά όλες αυτές τις ημέρες ήταν το μπάνιο. Αλλά guess what. Οι μέρες πέρασαν και είναι πάλι βρώμικο.

Ξεκίνα πάλι από την αρχή και με τους ίδιους ρυθμούς και συνθήκες για να βεβαιωθείς ότι το σπίτι θα πάντα βρώμικο και ασυμμάζευτο όσο και αν προσπαθείς για το αντίθετο! Ακολούθησε τα tips!

Ααα και πριν κλείσω να σημειώσω ότι πριν γίνω μαμά και όσο είχα μόνο ένα παιδί όλα αυτά μου φαινόταν κουραφέξαλα. Μια χαρά τα έκανα όλα και δε χρειαζόμουν tips. Αλλά έρχεται ο καιρός που σου τραβάει η μοίρα το αυτάκι και σου λέει «Αυτά κορόιδευες βρε; Για λούσου τα τώρα γλυκιά μου.» 🙂

Εσύ έχεις ανάλογα tips να μου γράψεις;

Λίζα

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

5 Comments

  1. Εμένα είναι έτσι και με ένα παιδί γιατί με θέλει πάντα μαζί της να κάνουμε πράγματα. Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ τα χρόνια όμως περνάνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like