Τρουφάκια σοκολάτας πασπαλισμένα με κακάο

troufakia

Τρουφάκια σοκολάτας πασπαλισμένα με κακάο

troufakia

Τρουφάκια σοκολάτας υπάρχουν πολλά κι εγώ μάλλον τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα, καθότι παθιασμένη με τη σοκολάτα. Αυτά τα τρουφάκια όμως είναι αδιαμφισβήτητα τα πιο γευστικά, βελούδινα και ισορροπημένα από άποψη γεύσης. Τα έφτιαξα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο νηπιαγωγείο του γιου μου και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τα σχόλια ήταν διθυραμβικά.

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε εύκολα τρουφάκια σοκολάτας πασπαλισμένα με κακάο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Ενάμιση πακέτο μπισκότα πτι μπερ

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1 κουτί nucrema (400 γραμμάρια)

Μια κουταλιά κονιάκ (προαιρετικό, δίνει όμως την πινελιά του)

Κακάο για το πασπάλισμα ή τρούφα εναλλακτικά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει σε σαντιγί (ήξερες πως μπορείς να φτιάξεις σαντιγί με το χέρι, χωρίς μίξερ;). Χτυπάμε και τα μπισκότα στο μίξερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη σκόνη από τα μπισκότα, τη nucrema και το κονιάκ μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε αυτό το στάδιο βάζουμε το μίγμα μέσα στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τη σκόνη κακάο και βουτάμε τα μπαλάκια μας μέσα ώστε να καλυφθούν με κακάο.

Αν το κοινό μας είναι παιδικό μπορούμε αντί για κακάο να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμη τρούφα, χάνουμε όμως σε γεύση καθώς το κακάο δίνει μια αμυδρή πικράδα, η οποία απογειώνει τα τρουφάκια μας.

Διατηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Φτιάχνοντας αυτά τα τρουφάκια έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Πως μπορείς να φτιάξεις σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με σύρμα. Στο χέρι!

Είχα σχεδιάσει να φτιάξω τα τρουφάκια το βράδυ πριν τη γιορτή του σχολείου μας, ώστε να είναι φρέσκα. Επειδή όμως ποτέ δεν μπορείς να σχεδιάσεις όταν έχεις παιδιά, ο μικρός μου γιος ανέβασε υψηλό πυρετό και φύγαμε άρον άρον για το κέντρο υγείας. Για να μην τα πολυλογώ, μετά από κάποια ταλαιπωρία και αναμονή γυρίσαμε σπίτι κατά τις 11 το βράδυ. Τρεχάτε ποδαράκια μου! Μέχρι να τακτοποιήσω τα παιδιά η ώρα πήγε 1. Μπορείς να βάλεις μίξερ στις 1 το βράδυ όταν ζεις σε πολυκατοικία; Όχι δεν μπορείς. Άρα χτυπάς στο χέρι. Σε πληροφορώ ότι σε 10 λεπτά απαλού χτυπήματος (για να μην ξυπνήσω κανέναν) η σαντιγί μου είχε γίνει τέλεια. Όσο για τα μπισκότα έγιναν σκόνη επίσης με το χέρι.

Και κάπως έτσι γυμνάζεσαι φτιάχνοντας γλυκά! Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, άξιζε όμως τον κόπο. Αυτό σκεφτόμουνα κάθε φορά που ένα πασπαλισμένο σοκολατένιο τρουφάκι έβρισκε το δρόμο του…στο στόμα μου!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγ’ης και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)

Η σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like