Βγάλε ταυτότητα άμεσα το Σαββατοκύριακο των εκλογών

identity card

Βγάλε ταυτότητα άμεσα το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Έχασες την ταυτότητα σου και αγχώνεσαι μήπως δεν τα καταφέρεις να ψηφίσεις; Το πάντα έτοιμο ελληνικό κράτος το φρόντισε και αυτό.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου ενόψει των εκλογών.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 18.00 και την Κυριακή από τις 07.00 έως τις 19.00.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι θα μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν ή να αντικαθιστούν δελτία ταυτότητας άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας αρκεί να προσκομισθούν από τον ενδιαφερόμενο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για τον ίδιο σκοπό θα παραμείνουν ανοιχτές καθόλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι υπηρεσίες των Δήμων της χώρας που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και εκδίδουν πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα στέλνονται άμεσα με fax στα Γραφεία Ταυτοτήτων.

Αν επιθυμείς να βγάλεις ταυτότητα για πρώτη φορά ή να αντικαταστήσεις την ταυτότητά σου λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

• Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.

• Αίτηση που θα προμηθευτείς από την Αστυνομική Υπηρεσία.

• Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμείς την αναγραφή του στο δελτίο).

• Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμείς αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)

• Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων σου από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είσαι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία σου.

• Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας σου.

Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON