Υγρό κέικ σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τρε-λαί-νο-μια για υγρό κέικ σοκολάτας! Όσο πιο υγρό και λασπωτό τόσο πιο νόστιμο. Αν ανήκετε και εσείς στο club, σας βρήκα την τέλεια συνταγή! Splurp slurp!
Υλικά για 4 άτομα (φορμάκια των 7 cm)
Υλικά για το Υγρό Κέικ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ – 180 g
ΒΟΥΤΥΡΟ – 180 g
4 ΑΒΓΑ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ – 90 g
ΑΛΕΥΡΙ κοσκινισμένο – 80 g
Για τη Σάλτσα Σοκολάτας
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – 170 ml
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 72% ΚΑΚΑΟ – 140 g
Τρόπος παρασκευής
Για το υγρό κέικ λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Τέλος, προσθέστε το αλεύρι.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρετε το μείγμα σε στρογγυλά ελαφρώς βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 7΄. Για τη σάλτσα σοκολάτας φέρτε την κρέμα σε σημείο βρασμού και προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σερβίρετε αμέσως.
Σύνθεση
Περιχύστε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω στο ζεστό κέικ και σερβίρετε.
Like στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερες σοκολατοσυνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα!
Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα
Πηγή:thessalonikiartsandculture.gr