Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου με κασεροκέικ

Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου

Παστάκια αμυγδάλου για τους μικρούς μας καλεσμένους ή για ένα ποτήρι λευκό κρασί ή  μπύρα για τους γονείς!  Η γρήγορη μεταμόρφωση ενός απλού αλμυρού κέικ σε νόστιμο κέρασμα!

Είτε το κάνετε ως απλό κασεροκέικ, είτε ως αλμυρά παστάκια αμυγδάλου ένα είναι σίγουρο! Θα τα λατρέψετε οικογενειακώς!

Υλικά για 12-14 κομμάτια

Για το κασεροκέικ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 200ml γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 κουταλάκι μπέκιν
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • Αν το θέλουμε πικάντικο προσθέτουμε λίγο πιπέρι

Για την κρέμα στα παστάκια αμυγδάλου

  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 200γρ γιαούρτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • Χαρτάκια για το σερβίρισμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κασεροκεικ  με ένα κουτάλι και στρώνουμε το χυλό σε ένα μακρόστενο κατά προτίμηση πυρέξ για να βοηθάει στο κόψιμο. Ο χυλός πρέπει να έχει ύψος μέσα στο ταψί  γύρω στα δύο εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο για 20΄ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου με κασεροκέικ

Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου με κασεροκέικ

Εδώ το έκανα σε στρόγγυλο ταψί και όπως καταλαβαίνετε τις ακρούλες που περίσσεψαν τις έφαγα επί τόπου!! Επομένως για να μην πέσετε στην ίδια αμαρτία με μένα βάλτε καλύτερα στενόμακρο πυρέξ και δε θα περισσέψουν πολλά πολλά.

Μαζί με το κέικ ψήνουμε σε ένα στενόμακρο ταψάκι (για να χωρέσουν και τα δύο ταψιά) και τα αμύγδαλα.

Αλμυρά παστάκια αμυγδάλου με κασεροκέικ 

Αφού ψηθεί το κασεροκεικ το  κόβουμε σε τετράγωνα ή στρόγγυλα κομμάτια με τη βοήθεια ενός ποτηριού!

κρέμα 

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα τυριού και το ελαιόλαδο

τα παστάκια6 

Για το σερβίρισμα έχουμε δύο επιλογές: παστάκι μονό ή παστάκι διπλό.  Αλείφουμε τα κομμάτια με την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.

τα παστάκια4

τα παστάκια5 

Εδώ βλέπουμε την  στρόγγυλη και την τετράγωνη εκδοχή σε μονό και διπλό ύψος. 

Αν τα κάνουμε διπλά καλό είναι να βάλουμε και κουταλάκι για να μη λερώνονται από την κρέμα οι καλεσμένοι μας

τα παστάκια3 

Αν πρόκειται να σερβίρουμε το κέρασμά μας σε πάρτι γενεθλίων διαλέγουμε αντίστοιχα χαρτάκια!

Καλή επιτυχία!

Επιμέλεια – φωτογράφιση: Μαρία Στικούδη

Η Μαρία είναι μαμά δύο παιδιών και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με υπέροχες και ευφάνταστες ιδέες για τις λιχουδιές των μικρών μας.

e-mail: [email protected]

Να μην ξεχάσεις να περάσεις και από τη συνταγή της Μαρίας “Γεμιστό ψωμάκι-τσουρέκι με λάχανο” αλλά οπωσδήποτε και το “Γεμιστό ψωμάκι-τσουρέκι με σοκολάτα και αμύγδαλα”

Θα αρέσουν πολύ και σε εσένα αλλά και σε όλη την οικογένεια!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)

Λίζα

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like