Διευκρινίσεις για την απαγόρευση του take away

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση του take away

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση του take away

Λύση στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την απαγόρευση του take away από τα καταστήματα εστίασης στα οποία έχει μπει λουκέτο πλέον σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μπάχαλο επικρατεί στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν με take away. Αφού κανείς δεν ξέρει ακόμη τι πραγματικά ισχύει, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως πλέον απαγορεύεται το take away στις γκρι ζώνες.

Για το λόγο αυτό δίνονται νέες διευκρινίσεις για τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις γκρι ζώνες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών με εγκύκλιο. Την οποία εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Διευκρινίζεται λοιπόν ότι.


Στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών.


Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020). Όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει ότι το take away λειτουργεί κανονικά από τις 5.00 έως τις 21:00. Αφού επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών με αποστολή sms.


Αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν ΜΟΝΟ για take away από κατάστημα εστίασης.

Ουσιαστικά αν μετακινούνται για τους λόγους που προβλέπονται στους κωδικούς των sms θα μπορούν συμπληρωματικά να προμηθευτούν από καταστήματα εστίασης αυτό που επιθυμούν. Αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνο για αυτό.


Παράλληλα σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Αλλά μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε αριθμό τηλεφώνου ανάγκης. Το οποίο θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), εντάσσονται όλες οι δραστηριότητες του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητες (ΚΑΔ)/ 96.04 (φυσική ευεξία).Στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2-11-2020 KYA (Β’ 4829/2.11.2020), δεν εντάσσονται οι δραστηριότητες του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 47.99.85.01 (λιανικό εμπόριο πετρελαίου θέρμανσης, με διανομή κατ’ οίκον) καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.).Στο σημείο 2 της παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2- 11-2020 ΚΥΑ Β’4829/2.10.2020 συμπεριλαμβάνονται και οι κλινικές.

Στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία και ομίλους για ατομικά αθλήματα, συμπεριλαμβάνονται και αυτές των νόμιμων αδειοδοτούμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων.Πηγή

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON