ΕΟΦ – Ανάκληση βρεφικής κρέμας Nestle με μεγαλύτερα επίπεδα καδμίου

ΕΟΦ - Ανάκληση βρεφικής κρέμας Nestle με μεγαλύτερα επίπεδα καδμίου

ΕΟΦ – Ανάκληση βρεφικής κρέμας Nestle με μεγαλύτερα επίπεδα καδμίου

Αποφασίστηκε ανάκληση βρεφικής κρέμας Nestle από τον ΕΟΦ μετά από την ανίχνευση καδμίου σε επίπεδα μεγαλύτερα από του ευρωπαϊκού ορίου.

Η απόφαση της ΕΟΦ αναγράφει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g»

Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

  1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)

  2. Τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 για καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα
  3. Την υπ’ αρ. 127048/01-12-2020 ενημέρωση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η εταιρεία NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την απόφαση ΕΟΦ εδώ

*** Διαβάστε επίσης το άρθρο -> “Πότε πρέπει να εισάγω στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού μου;”

Η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΑΑΠ), είναι να θηλάζουν τα μωρά αποκλειστικά για έξι μήνες προτού εισαχθούν άλλα τρόφιμα στη διατροφή τους. Μερικά μωρά είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν την εισαγωγή νέων τροφών γύρω από αυτό το διάστημα, ενώ άλλα δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά μόνο όταν μεγαλώσουν κι άλλο. Οι Συστάσεις σχετικά με το Θηλασμό από την AAΠ λένε επίσης: Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON