Τα 4 είδη άσκησης που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου

Τα 4 είδη άσκησης που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου

Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τα είδη άσκησης για να μπορούμε να προπονούμαστε αποτελεσματικά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την υγεία μας όσο και για την εμφάνισή μας.

Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες – αντοχή, δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να επικεντρώνονται σε έναν τύπο άσκησης και πιστεύουν ότι αυτό είναι αρκετό. Παρόλα αυτά το κάθε είδος άσκησης έχει και κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητα και τα τέσσερα για να απολαμβάνουμε όλα τα πλεονεκτήματα.

Επιπλέον το να έχουμε ποικιλία στη γυμναστική μας βοηθάει να μη βαριόμαστε και να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς.

Κάποιες ασκήσεις ανήκουν σε περισσότερες από μια κατηγορίες. Για παράδειγμα, πολλές ασκήσεις αντοχής βοηθάνε και στην ενδυνάμωση. Ασκήσεις ενδυνάμωσης βελτιώνουν και την ισορροπία και ούτω καθεξής.

Ασκήσεις αντοχής ή αεροβικές ασκήσεις

Η αεροβική άσκηση επιταχύνει την αναπνοή σου και αυξάνει τον καρδιακό παλμό. Συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, των πνευμόνων και του κυκλοφορικού σου συστήματος και βελτιώνει τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σου. Η αύξηση της αντοχής θα σε διευκολύνει να φέρνεις εις πέρας τις καθημερινές σου δραστηριότητες και υποχρεώσεις πιο εύκολα, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ασκήσεις αντοχής είναι:

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης δυναμώνουν τους μυς σου. Έτσι είσαι λειτουργικός και ανεξάρτητος σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Οι σκάλες, οι δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια θα είναι πάντα παιχνιδάκι για εσένα.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι:
  • Τα βάρη
  • Οι ασκήσεις με αντιστάσεις πχ λάστιχα
  • Οι ασκήσεις στις οποίες χρησιμοποιείς το βάρος του σώματος σου πχ το trx

Ασκήσεις ισορροπίας

Οι ασκήσεις ισορροπίας, αν και τις υποτιμάμε, είναι πάρα πολύ βασικές. Η ισορροπία συνήθως βελτιώνεται καθώς δυναμώνουμε το κάτω μέρος του κορμού μας

Ασκήσεις ισορροπίας είναι:
  • Ισορροπία στο ένα πόδι
  • Περπάτημα heel-to-toe (σαν να περπατάς σε τεντωμένο σκοινί) – ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
  • Το Tai Chi

Ασκήσεις ευλυγισίας

Οι ασκήσεις ευλυγισίας τεντώνουν τους μύες σου και βοηθούν το σώμα σου να παραμένει εύκαμπτο. Η ευλυγισία σου δίνει ελευθερία κινήσεων για να μπορείς να γυμνάζεσαι και να κάνεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες αποτελεσματικά και χωρίς πόνους.

Ασκήσεις ευλυγισίας είναι:
  • Η yoga
  • Το pilates

Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να ψάχνεις να βρίσκεις έμπνευση ώστε να γίνεις και να παραμείνεις δραστήρια σε όλη σου τη ζωή.

Αυτός είναι και ο λόγος που φτιάξαμε τις Fitmamaδες, μια ομάδα στο facebook, όπου μιλάμε, ρωτάμε και στηρίζουμε η μια την άλλη με μοναδικό στόχο να παραμένουμε πάντα δραστήριες.

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια) 

Η σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON