Η φωτογράφος που ανέδειξε την ομορφιά της βρεφικής σίτισης

Η φωτογράφος που ανέδειξε την ομορφιά της βρεφικής σίτισης

Η φωτογράφος που ανέδειξε την ομορφιά της βρεφικής σίτισης

Όταν η φωτογράφος Felicia Saunders δημοσίευσε ένα πορτρέτο τριών μητέρων που ταΐζουν τα μωρά τους, δεν μπορούσε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού– World Breastfeeding Week (WBW) έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου.

Έτσι λοιπόν, κάθε Αύγουστο, η φωτογράφος Saunders δημιουργεί πορτρέτα με τίτλο «Nurture/Bonding».

Ενώ στο παρελθόν προώθησε αυτό το πρότζεκτ με φωτογραφίες που περιλάμβαναν κυρίως μητέρες να θηλάζουν ή να ταΐζουν τα μωρά τους με μπιμπερό, πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να κάνει κάτι λίγο διαφορετικό.

Έτσι, τον Αύγουστο του 2019, το πρότζεκτ της Felicia Saunders άλλαξε.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Εβδομάδα και Μήνα Θηλασμού αυτή τη φορά, δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στο Instagram και στο Facebook.

Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες φωτογραφίες θηλασμού στο Διαδίκτυο, αλλά η φωτογράφος Saunders ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να αναδεικνύει όλα τα είδη βρεφικής σίτισης.

Να κάνει τους ανθρώπους να δουν ότι όλα τα είδη βρεφικής σίτισης είναι όμορφα.

Μα πάνω από όλα, ότι ακόμη και όταν οι μητέρες ταΐζουν τα μωρά τους διαφορετικά, εξακολουθούν να έχουν τόσα κοινά.

Γιατί το κυριότερο είναι ότι είναι μητέρες.

Κατάφερε να δημιουργήσει όμορφα, γλυκά συναισθήματα με μια μόνο ματιά.

Η φωτογράφος θέλησε να αναδείξει όλα τα είδη βρεφικής σίτισης εμπνευσμένη από μια φίλη της

Εμπνευσμένη λοιπόν από τη φίλη της η οποία σίτιζε το μωρό της με ειδικό ιατρικό σωλήνα, της ήρθε η ιδέα να φωτογραφήσει για πρώτη φορά τρεις μαμάδες μαζί, οι οποίες τάιζαν τα μωρά τους με διαφορετικό τρόπο η καθεμιά.

Η Saunders θέλησε να αποτυπώσει τη δύναμη του ισχυρού δεσμού μεταξύ μαμάδων και μωρών κατά τη διάρκεια της σίτισης, με όποιον τρόπο και αν γίνεται αυτός.

Οι φωτογραφίες της έγιναν αμέσως viral

Η ίδια λέει«Η εμπειρία του να γίνεις «viral» ήταν μια δίνη με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ήταν περίεργο αλλά ήταν και τόσο θετικό. Το e-mail μου είναι πλημμυρισμένο από ευγνωμοσύνη. Οι άνθρωποι έχουν μοιραστεί μαζί μου γλυκές, δυνατές και ακόμη και μερικές ιστορίες που δεν είχαν πει ποτέ σε κανέναν, που αντανακλούν ευγνωμοσύνη. Είναι τιμή μου που προσέγγισα και βοήθησα τόσους καταπληκτικούς ανθρώπους!»

Και συνεχίζει

«Νιώθω ότι η συμπερίληψη είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μου λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισα στο δικό μου ταξίδι θηλασμού. Δεν θέλω καμία μητέρα να πιστέψει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος και ότι αν δεν τον καταφέρεις θα πρέπει να νιώθεις αποτυχημένη.

Γιατί εγώ έτσι ένιωσα όταν τα παιδιά μου ήταν μωρά.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι αυτό που είναι το καλύτερο για τους άλλους δεν είναι πάντα ή απαραίτητα αυτό που είναι καλύτερο για εμένα και το μωρό μου. Νομίζω ότι η δουλειά μου αντικατοπτρίζει εμένα και ακόμη και το ταξίδι της μητρότητας μου σε ορισμένες πτυχές. Αλλά τελικά στοχεύω να δημιουργήσω διαχρονική τέχνη για τον πελάτη και αυτό που αγαπά.»

Η φωτογράφος που ανέδειξε την ομορφιά της βρεφικής σίτισης
Felicia Saunders Photography

Κοιτάξτε αυτές τις μητέρες. Δεν είναι υπέροχες;

Κάποιες έχουν επιλογές για τον τρόπο που θα σιτίσουν το μωρό τους, κάποιες άλλες έχουν μόνο μια. Όλες όμως κάνουν αυτό που κάνουν με ατελείωτη αγάπη. Εφόσον τρέφουμε τα παιδιά μας με αγάπη, αυτό είναι που έχει σημασία.

Κάθε μαμά έχει τη δική της ιστορία πίσω από τον τρόπο σίτισης του μωρού της.

Κλείνοντας, η Saunders συνεχίζει λέγοντας κάτι πολύ σημαντικό.«Δεν είμαι υπέρ της σίτισης με μπιμπερό ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου σίτισης. Είμαι απλά υπέρ των «μαμάδων που υποστηρίζουν τις μαμάδες».

Δεν είμαι κατά του θηλασμού. Όμως είμαι κατά όσων κατακρίνουν τις μαμάδες που θηλάζουν και τις μαμάδες που δίνουν φόρμουλα.

Ήθελα να δημιουργήσω μια δυνατή εικόνα (και το κατάφερε) για να δείξω σε όλες τις μητέρες ότι, ανεξάρτητα από το πώς ταΐζουν τα μωρά τους, είναι όλες μαμάδες. Με την ίδια αγάπη, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια άγχη, τις ίδιες χαρές. Υπάρχουν λοιπόν τόσο περισσότερα για να μοιραστούν παρά για να χωρίσουν.Ήθελα επίσης η εικόνα να αποτελέσει έμπνευση για τη συμπερίληψη, την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση. Το μήνυμά μου δεν στρέφεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ή στυλ διατροφής ή βρεφικής σίτισης. Αντίθετα, στηρίζω όλους τους τρόπους και αυτό ήθελα να βγάλω στις φωτογραφίες μου.»

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο λοιπόν για να το δουν και άλλες μαμάδες! Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You May Also Like