Η viral φωτογραφία του πιάτου που σχετίζεται με τον τοκετό

Η viral φωτογραφία του πιάτου που σχετίζεται με τον τοκετό

Η viral φωτογραφία του πιάτου που σχετίζεται με τον τοκετό

Η εικόνα ενός πιάτου ήταν αρκετή για να καταλάβουν περισσότερες γυναίκες το λόγο που πρέπει να δώσουμε χρόνο στο σώμα μας να αναρρώσει μετά τον τοκετό.

Η Laura Fry είναι η ιδρύτρια της σελίδας Labor of Love όπου έγινε και η δημοσίευση.

Η ίδια δεν είναι επιστήμονας υγείας όπως λέει. Αλλά η συμβουλή που δίνει είναι απολύτως σωστή και στηρίχθηκε από επιστήμονες υγείας και μητρότητας.

Αυτή η φωτογραφία λοιπόν, ήταν ακριβώς ότι πρέπει για να καταλάβουμε ότι το σώμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει αμέσως μετά τη γέννα. Ότι η αποκατάσταση μετά τον τοκετό απαιτεί χρόνο. Κόντρα στον σύγχρονο τρόπο ζωής που επιβάλει χίλιους δύο κανόνες για άμεση επιστροφή στην παλιά ζωή.

Έτσι λοιπόν, εκτός από το μικρό ανθρωπάκι, οφείλουμε να φροντίσουμε και εμάς. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!

Διάβασε τη δημοσίευση όπου η viral φωτογραφία του πιάτου έδειξε με έναν πολύ απλό τρόπο γιατί χρειαζόμαστε ξεκούραση μετά τον τοκετό.

Η viral φωτογραφία του πιάτου που σχετίζεται με τον τοκετό

22 cm ή 8,6 ίντσες.

Αυτή είναι η ακριβής διάμετρος ενός χάρτινου πιάτου. Δηλαδή ότι κοντινότερο σε «καλό πιάτο» στο σπίτι μας.

Είναι επίσης η μέση διάμετρος ενός πλακούντα.

Μετά τη γέννηση ενός μωρού, οι μητέρες καλούνται να αναρρώσουν για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες. Και από ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για αυτό!

Ένας από αυτούς τους λόγους είναι ότι μετά τη γέννηση του μωρού, οι μητέρες έχουν μια πληγή στο εσωτερικό της μήτρας τους, εκεί που ήταν προσκολλημένος ο πλακούντας. Αυτή η πληγή θα χρειαστεί τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες για να επουλωθεί πλήρως. (αυτή είναι και η χρονική περίοδος που χρειάζεται η μήτρα για να επανέλθει στο αρχικό της μέγεθος).

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να είναι ευάλωτες και ευαίσθητες σε λοιμώξεις και αιμορραγίες. Ακόμα κι αν έχουν τοκετό χωρίς επιπλοκές και νιώθουν καλά, θα πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην το παρακάνουν για αυτές τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Απευθύνομαι λοιπόν στις μητέρες που μόλις έκαναν μωρό και το μήνυμα είναι να δώσουν χρόνο στο σώμα τους να αναρρώσει και να το φροντίσουν. Να το ξεκουράσουν.

Απευθύνομαι όμως και στους συζύγους, τους συντρόφους, τους γονείς, τα πεθερικά, τους φίλους τους. Δώστε χρόνο στις νέες μαμάδες να αναρρώσουν! Βοηθήστε τις όσο μπορείτε και κάνετε εσείς τα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν εκείνες!

Η Laura προσθέτει ότι δεν είναι ότι οι γιατροί δεν δίνουν σωστές οδηγίες για την ξεκούραση μετά τον τοκετό.

Είναι ότι δεν λέει κανείς στις γυναίκες τον λόγο που πρέπει να αναρρώσουν. Σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι οι γυναίκες οφείλουν να επιστρέφουν άμεσα στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Πολλές γυναίκες κάτω από τη δημοσίευση της σχολίασαν άπειρους λόγους που δεν ανάρρωσαν και δεν έδωσαν καθόλου χρόνο στο σώμα τους μετά τον τοκετό. Ακόμη και αν οι κοντινοί τους στο περιβάλλον τους, τους έλεγαν να ξεκουραστούν, εκείνες νόμιζαν ότι αν δεν το κάνουν θα δείξουν ότι επανήλθαν άμεσα.

Αυτό το ποστ ήταν ένας μόνο από τους λόγους που οι γυναίκες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά στον σύγχρονο τρόπο ζωής για «γρήγορη επαναφορά» και να ακούσουν το ίδιο τους το σώμα.

Μη φύγεις αν δε διαβάσεις επίσης το άρθρο “ΔΕΝ θέλω να ακούσω για το πώς επανήλθε στα κιλά της”

Αλλά επίσης και το “Η άδεια μητρότητας δεν είναι διακοπές. Είναι ανάγκη!”

Θα πρέπει σαν κοινωνία να αντιληφθούμε καλύτερα τι σημαίνει η ανάρρωση μετά από μια γέννηση ενός μωρού. Και να δώσουμε στις νέες μητέρες το χώρο και το χρόνο να το καταφέρουν.

Λίζα

Κοινοποίησε αν θες αυτό το ισχυρό μήνυμα αυτής της μαμάς για να το μοιραστείς με άλλες μαμάδες που θα σε καταλάβουν!  Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON