Όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της, σου αφήνει την καρδιά της

Όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της, σου αφήνει την καρδιά της

Όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της, σου αφήνει την καρδιά της

Όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της για να το φροντίσεις όση ώρα εκείνη θα λείπει ή δε θα μπορεί να είναι κοντά του, να ξέρεις ότι δε σου αφήνει μόνο το παιδί της.

Να ξέρεις ότι σου παραδίδει την καρδιά της. Βγάζει την καρδιά της έξω από το σώμα της και σου την αφήνει στα χέρια σου.

Αυτό κάνει. Σου αφήνει την καρδιά της. Και εσύ την κρατάς στα χέρια σου.

Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να εμπιστευτεί μια μαμά το παιδί της στη φροντίδα των άλλων. Δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο αν το παιδί θα λάβει την προσοχή που χρειάζεται. Την προσοχή που δείχνει και η ίδια.

Σκέφτεται αν θα συναντηθούν οι αξίες του φροντιστή με τις δικές της, γιατί θέλει το καλύτερο για το παιδί της.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να εμπιστευτεί μια μαμά το παιδί της, άρα την καρδιά της, σε χέρια άλλων.

Όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της, σου αφήνει την καρδιά της

Γιατί όταν μια μαμά σου εμπιστεύεται το παιδί της, σου αφήνει την καρδιά της

Έτσι, όταν πρέπει να φύγει για τη δουλειά και αποχαιρετά το μικρό της, με τα μάτια υγρά.

Γιατί το μόνο που θα ήθελε είναι να είναι εκεί, μαζί με το μωρό της, το αγκαλιάζει για τελευταία φορά πριν παραδώσει την καρδιά της στον βρεφικό σταθμό.

Όταν αφήνει το παιδί της κάθε πρωί στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο και του λέει ένα τελευταίο “Σ’αγαπώ”, γνωρίζοντας ότι δεν θα το δει μέχρι το σχόλασμα, παραδίδει στους εκπαιδευτικούς την καρδιά της.

Όταν πρέπει να κάνει μια δουλειά εκτός σπιτιού ή να βγει λίγο έξω με τον σύντροφό της, και η γιαγιά και ο παππούς έρχονται για να προσέξουν το παιδί της, εκείνη κλείνει το μάτι και του λέει «Μη φας πολλά γλυκά; Ναι;».

Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι δεν θα την ακούσει. Και το γνωρίζει γιατί αφήνει πίσω και την καρδιά της.Και την αφήνει για να βοηθήσει τους ανθρώπους που φροντίζουν το παιδί της όση ώρα δεν είναι εκεί, να διαπαιδαγωγήσουν το παιδί σωστά. Να το φροντίσουν καλά.

Και δε θα είναι ξανά ολόκληρη, μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει το παιδί της ξανά. Εκείνη είναι η στιγμή που η καρδιά της μπαίνει ξανά στη θέση της.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που προσέχουν τα παιδιά μας όταν εμείς, οι μαμάδες δεν είμαστε εμείς εκεί. Που συνεχίζουν έστω και αυτές τις λίγες ώρες το έργο μας στο μεγάλωμα και τη σωστή ανατροφή των μικρών μας.

Ευχαριστούμε που συμβάλλουν στο να γίνουν τα παιδιά μας οι άνθρωποι που είναι στο σήμερα και οι άνθρωποι που θα γίνουν στο μέλλον.Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι οι καρδιές μας βρίσκονται στα σωστά χέρια.  Είναι τόσο σημαντική αυτή η προσφορά και η συμμετοχή τους για εμάς.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια αφρικανική παροιμία που λέει «It takes a village to raise a child».

Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «Χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί».

Σημαίνει ότι μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων πρέπει να αλληλεπιδράσει με το μεγάλωμα των παιδιών. Έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.Όμως αν χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί, χρειάζεται ένα ακόμα για να στηρίξει τους γονείς του.

Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένας γονιός. Μια μαμά. Ένας μπαμπάς.

Αξίζει τόσο πολύ να διαβάσεις και τα δύο άρθρα γιατί είναι εξίσου αξιόλογα. “Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί” και οπωσδήποτε το άρθρο “Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένας γονιός”.

Θα βρεις τόσα πολλά με τα οποία θα ταυτιστείς σε αυτά τα άρθρα.

Ελεύθερη μετάφραση και προσαρμογή: Λίζα

Cover Photo – @angelica.chr

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©

Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON