Πώς να φτιάξεις vintage καραμελωμένα μήλα
Υπάρχουν μυρωδιές, γεύσεις, αντικείμενα ή ακόμη και σκέψεις που σου προκαλούν μια ατέλειωτη νοσταλγία. Σου ξυπνούν μνήμες και σου δημιουργούν εκείνη τη γλυκιά αίσθηση του γνώριμου και του οικείου. Όταν λοιπόν σκόνταψα πάνω σε αυτά τα καραμελωμένα μήλα, δε θα το κρύψω, με διαπέρασε ένα ρίγος συγκίνησης. Ένιωσα αυτή τη νοσταλγία.
Αυτά τα νοσταλγικά καραμελωμένα μήλα λοιπόν, σήμερα τα ονομάζουμε vintage και είναι πολύ της μόδας. Σαν κέρασμα σε γάμους, σε βαπτίσεις, σε πάρτι, σαν στολισμός σε τραπέζια, ακόμα και σαν μπομπονιέρα, είναι μια πολύ έξυπνη και όμορφη ιδέα. Ψάχνοντας βέβαια λίγο διαπίστωσα πως είναι και μια πολύ ακριβή ιδέα, καθώς ένα από τα μηλαράκια πωλείται γύρω στα 2 ευρώ. Γιατί λοιπόν να μην τα φτιάξουμε εύκολα μόνες μας και μάλιστα σε μια ακόμη πιο vintage εκδοχή;
DIY Συνταγή για vintage καραμελωμένα μήλα
Συστατικά
☺ 12-15 μικρά κόκκινα μήλα
☺ 2 κούπες ζάχαρη
☺ 1 κούπα γλυκόζη
☺ 1 ½ κούπα νερό
☺ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (η συνταγή λέει 16 σταγόνες, αλλά αν θες να πετύχεις το έντονα κόκκινο χρώμα που συναντάς στα γλειφιτζούρια που πωλούνται στα πανηγύρια πρέπει να προσθέσεις αρκετές ακόμα σταγόνες)
☺ 12-15 μικρά κλαδιά δέντρου (τα κλαδάκια στις φωτογραφίες είναι λεύκα)
☺ θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
Κόψε τα κλαδάκια στο επιθυμητό μήκος και κάνε μυτερή τη μία άκρη, ώστε να είναι πιο εύκολο να τρυπήσεις τα μήλα.
Πλύνε και στέγνωσε τα μήλα. Βγάλε το κοτσάνι. Βάλε το κάθε κλαδάκι σε ένα μήλο.
Τοποθέτησε τα μήλα σε ένα δίσκο, στον οποίο προηγουμένως έχεις απλώσει λαδόχαρτο. Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ζέστανε μέχρι το μίγμα να φθάσει τους 149-154 βαθμούς Κελσίου (αν έχεις θερμόμετρο). Διαφορετικά δοκιμάζεις ρίχνοντας με ένα κουταλάκι μια μικρή ποσότητα από το σιρόπι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν το σιρόπι σχηματίζει σκληρές, εύθραυστες κλωστές, τότε είναι έτοιμο. Αυτό συμβαίνει σε περίπου 30 λεπτά.
Αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συμβουλές για πετυχημένα γλειφιτζούρια μπορείς να βρεις στο Φτιάξε γλειφιτζούρια. Με αυτόν τον τρόπο φτιάξαμε τα γλειφιτζούρια στις δικές μας βαπτίσεις.
Βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας καλά. Κρατώντας τα μήλα από το κλαδάκι, βούτηξε τα στο σιρόπι και στριφογύρισε τα μέχρι να καλυφθούν παντού. Όλα αυτά βέβαια γίνονται πολύ γρήγορα γιατί το σιρόπι καραμελώνει πολύ γρήγορα.
Τοποθέτησε τα καραμελωμένα μήλα στο λαδόχαρτο για να στεγνώσουν.
Μπορείς να κρεμάσεις ευχαριστήριες καρτούλες ή ακόμη και κουφέτα, αν προορίζονται για μπομπονιέρα.
Πανέμορφα!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!
Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα